Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Національний банк поглиблює співпрацю з Національною академією правових наук України

Національний банк поглиблює співпрацю з Національною академією правових наук України

Національний банк України та Національна академія правових наук України (далі – НАПрН України) підписали Меморандум про співпрацю у сфері розвитку правової науки та вдосконалення фінансового законодавства України з метою адаптації його до законодавства Європейського Союзу (далі – Меморандум).

Відповідний документ 10 травня 2024 року підписали Голова Національного банку Андрій Пишний та Президент НАПрН України Володимир Журавель.

Виконання Меморандуму дасть змогу створити умови для розвитку взаємовигідного співробітництва між Національним банком України та Національною академією правових наук України.

Серед основних напрямів співпраці є:

  • взаємодія під час проведення наукових досліджень, спрямованих на вдосконалення нормативно-правового регулювання у сфері реалізації фінансової та монетарної політики та адаптації українського фінансового законодавства до законодавства ЄС;
  • спільне розроблення науково обґрунтованих пропозицій і рекомендацій до проєктів законів та інших нормативно-правових актів, державних програм і планів дій, стратегій, ратифікації міжнародних договорів, що стосуються розвитку фінансового ринку;
  • організація та проведення спільних наукових, науково-практичних та науково-методичних конференцій, круглих столів, симпозіумів, конгресів, семінарів, інших наукових заходів, зокрема міжнародних;
  • взаємне підвищення кваліфікації фахівців Національного банку та НАПрН України у відповідних підрозділах обох установ;
  • співпраця в інших напрямах.

"Взаємодія Національного банку та Національної академії правових наук України може зробити нас стійкішими і переконливішими в наших діях. Знання науковців НАПрН України точно підуть на користь Національному банку, водночас проактивна позиція НБУ зробить висновки фахівців академії глибшими, а відповідно судову практику ще якіснішою", – сказав Голова Національного банку Андрій Пишний під час підписання Меморандуму.

Меморандум ґрунтується на принципах законності, доброчесності, рівності, відкритості, прозорості, довгострокового партнерства, взаємної поваги та допомоги.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини