Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Національний банк отримав нового зовнішнього аудитора річної фінансової звітності на наступні п’ять років

Національний банк отримав нового зовнішнього аудитора річної фінансової звітності на наступні п’ять років

Незалежний аудит річної фінансової звітності Національного банку України за міжнародними стандартами упродовж наступних п'яти років здійснюватиме ТОВ "Ернст енд Янг Аудиторські послуги". Цю компанію було визначено як незалежного аудитора за результатами проведення процедури закупівлі згідно із Законом України "Про публічні закупівлі" і затверджено рішенням Ради Національного банку України минулого тижня.

Зовнішній аудит є одним із елементів контролю за діяльністю Національного банку, а річна фінансова звітність на практиці забезпечує прозорість та підзвітність Національного банку як державної інституції.

ТОВ "Ернст енд Янг Аудиторські послуги" входить до глобальної мережі фірм "Ernst & Young". Компанії цієї мережі підтверджують звітність близько 20 центральних банків світу. "Ernst & Young" належить до "Великої четвірки аудиторських компаній" – чотирьох найбільших у світі компаній, що надають аудиторські і консалтингові послуги.

Національний банк раніше вже співпрацював із ТОВ "Ернст енд Янг Аудиторські послуги". Ця аудиторська фірма підтверджувала фінансову звітність Національного банку за 2011–2013 роки, у період, коли регулятор перейшов на повне застосування міжнародних стандартів фінансової звітності (з 2012 року).

Нагадаємо, що попередні п’ять років аудит річної фінансової звітності Національного банку здійснювало ПрАТ "Делойт енд Туш ЮСК". Водночас відповідно до Закону України "Про Національний банк України" одна й та сама аудиторська фірма не має права проводити такий аудит більше ніж п'ять років поспіль.

Довідково.

Відповідно до Закону України "Про Національний банк України" Національний банк складає фінансову звітність згідно з міжнародними стандартами фінансової звітності, яка підлягає обов’язковому аудиту не рідше одного разу на рік аудиторською фірмою, що має досвід проведення аудиту центральних банків.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини