Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту

Департамент фінансового контролінгу Національного банку України очолив Олег Стринжа

Директором Департаменту фінансового контролінгу Національного банку України призначений Олег Стринжа.

"Я став членом команди Національного банку України в час еволюційних змін та інтенсивного розвитку банківського регулятора. Усвідомлюючи свою відповідальність за складний фінансовий напрям діяльності Національного банку, усі свої знання, уміння і досвід я спрямую на досягнення оптимальності, ефективності та прозорості процесу витрачання державних коштів", – зауважив Олег Стринжа, коментуючи своє призначення.

Департамент фінансового контролінгу Національного банку України виконуватиме функції організації та супроводження процесів управління витратами, формування витрат за видами діяльності та методологічного супроводження фінансово-господарських операцій в автоматизованих системах, а також організації кошторисного процесу регулятора.

Олег Стринжа народився 7 квітня 1972 року. У 1994 році він закінчив Київський національний університет імені Тараса Шевченка за спеціальністю "Прикладна математика", а в 1997 році – Київський національний економічний університет за спеціальністю "Фінанси і кредит", магістерська програма "Банківська справа" та здобув кваліфікацію магістра державного управління. Вільно володіє англійською мовою.

Із банківською системою України пов’язана уся його трудова діяльність, яку він розпочав у 1993 році інженером-програмістом Київського регіонального відділення Промінвестбанку. З 1994 до 1998 року Олег Стринжа працював у Національному банку України начальником відділу розробки програмного забезпечення центру міжнародних платежів та реформування бухгалтерського обліку та звітності комерційних банків. З 1998 до 2001 року – начальником відділу кредитного аналізу банку "Сосьєте Женераль Україна" ("ТАС-Інвестбанк"), з 2001 до 2004 року – заступником ризик-менеджера "ІНГ Банк Україна", з 2004 до 2006 року – начальником управління ризик-менеджменту в "Банк ПЕКАО Україна". З 2006 до 2007 року Олег Стринжа працював директором фінансового управління, членом правління "Банк Руский Стандарт", з 2007 до 2013 року – директором фінансового департаменту, членом правління "Універсал Банк", а з 2013 року і до призначення в Національний банк України – заступником голови правління з фінансових питань, членом правління "Банк Ренесанс Капітал".

26 березня 2015 року Олег Стринжа призначений директором Департаменту фінансового контролінгу Національного банку України.

Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини