Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Голова Національного банку Кирило Шевченко обговорив з МВФ продовження співпраці під час візиту до США

Голова Національного банку Кирило Шевченко обговорив з МВФ продовження співпраці під час візиту до США

Голова Національного банку України Кирило Шевченко зустрівся з Головою місії МВФ в Україні Іванною Владковою Голлар.

Під час зустрічі Голова НБУ запевнив, що Національний банк залишається відданим порядку денному реформ, які Україна проводила в останні роки. Це чітко демонструє послідовна політика Національного банку. 

"Продовження співпраці з МВФ є стратегічно важливим для України. Іншого варіанту ми не розглядаємо. Ми готові до роботи місії у найкоротші терміни", – наголосив Кирило Шевченко.

Голова Національного банку також підкреслив, що НБУ продовжує впроваджувати реформи у фінансовому секторі та виконувати зобов’язання перед міжнародними партнерами.

"Національний банк виконує взяті на себе зобов’язання в межах програми Stand-by. Ми зберігаємо послідовну монетарну політику, дотримуємося режимів інфляційного таргетування та гнучкого курсу гривні, а також посилюємо реформу корпоративного управління в державних банках. Крім того, НБУ працює над скороченням частки проблемних кредитів банків. Зокрема, наприкінці червня Рада фінансової стабільності ухвалила трирічні плани зниження проблемних кредитів у державних банків", – наголосив Кирило Шевченко. 

Під час зустрічі Голова Національного банку та Голова місії МВФ в Україні також обмінялися поглядами щодо викликів, які стоять перед українською та світовою фінансовою системою через пандемію COVID-19.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини