Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
ПРООН – партнер Національного банку у розвитку сталого фінансування в Україні

ПРООН – партнер Національного банку у розвитку сталого фінансування в Україні

Національний банк України та Програма розвитку ООН (ПРООН) в Україні  підписали сьогодні Меморандум про взаєморозуміння (далі – Меморандум) для співпраці у сфері розробки стандартів сталого фінансування та в застосуванні екологічних, соціальних та управлінських підходів (ESG) у фінансовому секторі. Також сторони здійснюватимуть спільні заходи для забезпечення більш сталого, інклюзивного та «зеленого» економічного розвитку з метою підвищення стійкості фінансової системи України до екологічних, соціальних та управлінських ризиків.

Коментуючи Меморандум, постійний представник ПРООН в Україні Дафіна Ґерчева повідомила, що агентство з радістю підтримало прагнення України створити необхідні засади для розвитку сталого фінансування в країні.

«Розвиток «зеленої» економіки та «зелених» фінансів стали для ПРООН ключовими напрямами підтримки органів влади України, – зазначила пані Ґерчева. – Приємно бачити, що завдяки нашому стратегічному партнерству буде розроблено комплексні регуляторні та інституційні засади для підтримки в Україні сталого фінансування. ПРООН готова й надалі зміцнювати потенціал Національного банку для реалізації Політики щодо розвитку сталого фінансування на період до 2025 року та підтримувати зміцнення економіки країни на благо українського народу».

«Національний банк України активно працює в напрямі просування сталого фінансування відповідно до глобальної концепції сталого розвитку та євроінтеграційного вектора політики нашої держави», – зазначив Голова НБУ Кирило Шевченко у вітальній промові.

Кирило Шевченко також відзначив, що фахівці Національного банку вже отримують кваліфіковану консультативну допомогу від ПРООН щодо розроблення стандартів стосовно розкриття фінансовими небанківськими установами інформації про екологічні, соціальні та управлінські ризики.

«Проведені онлайн-зустрічі, присвячені огляду міжнародних стандартів та практиці з цієї тематики, були продуктивними та корисними», – сказав Голова Національного банку.

Відповідно до Меморандуму сторони співпрацюватимуть з метою організації корпоративного управління, повʼязаного із запровадженням принципів ESG, розроблення стандартів сталого фінансування та поліпшення  управління екологічними та соціальними ризиками у фінансових і небанківських фінансових установах.

Співпраця між ПРООН та Національним банком сприятиме реалізації Порядку денного на період до 2030 року в Україні, посиленню ефективності та залученню фінансового сектору до сталого розвитку України за допомогою нерегулятивних механізмів, а також підтримці активного діалогу між державним та приватним фінансовими секторами щодо фінансування Цілей сталого розвитку з метою кращої узгодженості політики, стратегій та інвестиційних потоків.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини