Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
П’ять установ виключено з Державного реєстру фінансових установ на підставі власних заяв, вісім  установ добровільно відмовилися від ліцензій

П’ять установ виключено з Державного реєстру фінансових установ на підставі власних заяв, вісім установ добровільно відмовилися від ліцензій

Національний банк України виключив п'ять компаній із Державного реєстру фінансових установ та анулював ліцензії восьми учасникам ринку небанківських фінансових послуг.

Такі рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг (далі – Комітет) ухвалив на засіданні 29 жовтня 2021 року на підставі заяв фінансових установ.

Щодо виключення з реєстру

Одного страховика та чотири фінансові компанії виключено з Державного реєстру фінансових установ на підставі їх заяв:

  • ТДВ “СК “СОЮЗ-ДНІПРО” (ЄДРПОУ 35341947);
  • ТОВ “ФК “ФІНАНСОВІ ТЕХНОЛОГІЇ” (ЄДРПОУ 37560090);
  • ТОВ “ФК “ДАЛІЗ-ЕКСПРЕС” (ЄДРПОУ 36175858);
  • ТОВ “ФК “АВЕСТА” (ЄДРПОУ 41336992);
  • ТОВ “ФК “АЛЬТАІР” (ЄДРПОУ 43573741).

Обсяг страхових премій, отриманих ТДВ “СК “СОЮЗ-ДНІПРО” за перше півріччя 2021 року, становив 1 950,0 тис. грн, а вартість активів станом на 30 червня 2021 року  – 20 120,4 тис. грн.

Компанія займалася переважно страхуванням наземного транспорту (крім залізничного). Частка отриманих премій за цим видом страхування станом на 30 червня 2021 року становила 57,6% від валових страхових премій компанії. Частка ринку компанії за страховими преміями за ризиковими видами страхування становить 0,01%.

За інформацією ТДВ “СК “СОЮЗ-ДНІПРО”, станом на 7 жовтня 2021 року компанія має 7 995 чинних договорів страхування. Водночас вона не має невиконаних (прострочених) зобов’язань перед страхувальниками.

Нагадаємо, 23 квітня 2021 року до ТДВ “СК “СОЮЗ-ДНІПРО” було застосовано захід впливу у вигляді зобов’язання усунути порушення. Компанія не виконувала фінансові нормативи. 3 вересня 2021 року ТДВ “СК “СОЮЗ-ДНІПРО” було тимчасово зупинено ліцензії на провадження діяльності із надання фінансових послуг у сфері страхування. На дату ухвалення рішення про виключення з Державного реєстру фінансових установ компанія порушення не усунула.

ТОВ “ФК “ФІНАНСОВІ ТЕХНОЛОГІЇ” мало чотири ліцензії – на надання послуг з факторингу, на надання послуг з фінансового лізингу, на надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту, анульовані 3 вересня 2021 року, та на надання гарантій та поручительств, анульовані 10 березня 2020 року.

ТОВ “ФК “ДАЛІЗ-ЕКСПРЕС” мало чотири ліцензії – на надання послуг з факторингу, на надання послуг з фінансового лізингу, на надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту, анульовані 13 вересня 2021 року, і на надання гарантій та поручительств, анульовані 10 березня 2020 року.

ТОВ “ФК “АВЕСТА” та ТОВ “ФК “АЛЬТАІР” мало по три ліцензії – на надання послуг з факторингу, на надання послуг з фінансового лізингу, на надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту, які були анульовані на цьому засіданні Комітету.

Щодо відкликання ліцензій

Крім  анулювання ліцензій у ТОВ “ФК “АВЕСТА” та ТОВ “ФК “АЛЬТАІР”, Комітет також ухвалив рішення щодо відкликання всіх ліцензій у двох ломбардів та двох фінансових компаній на підставі поданих ними заяв:

  • ПТ“ЛОМБАРД-СВИЩ, БУДАРОВА” (ЄДРПОУ 31154241) – ліцензію на надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту;
  • ПТ “ЛОМБАРД “ДЕШЕВА ГОТІВКА” КОМПАНІЯ “ДІАФОКС КОНСАЛТІНГ ЛІМІТЕД” І КОМПАНІЯ” (ЄДРПОУ 38716135) – ліцензію на надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту;
  • ТОВ “ФК “АЛЬТЕНА” (ЄДРПОУ 41297000) – ліцензії на надання послуг з фінансового лізингу, на надання послуг з факторингу, на надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту;
  • ТОВ “ФК “ФІНТАЙМ КАПІТАЛ” (ЄДРПОУ 40424878) – ліцензії на надання послуг з фінансового лізингу, на надання послуг з факторингу, на надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту.

Крім того, Комітет ухвалив рішення щодо відкликання однієї ліцензії, а саме на надання гарантій, у двох фінансових компаній на підставі поданих ними заяв:

  • ТОВ “ФК “ЖЕНЕВА ФІНАНС” (ЄДРПОУ 43430711);
  • ТОВ “ФК “ПАЛЛАДІУМ ФІНАНС” (ЄДРПОУ 42359130).
Довідково

Після відкликання ліцензій фінансова установа позбавляється права провадити діяльність за видами відкликаних ліцензій. Відкликання ліцензій не позбавляє фінансову установу від виконання своїх зобов’язань за договорами про надання фінансових послуг.

Перевірити чинні ліцензії можна на сторінках офіційного Інтернет-представництва Національного банку України: небанківської фінансової установи – за посиланням, юридичної особи-лізингодавця – за посиланням.

 

 

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини