Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Три установи виключено з Державного реєстру фінансових установ та три компанії добровільно відмовилися від ліцензій

Три установи виключено з Державного реєстру фінансових установ та три компанії добровільно відмовилися від ліцензій

Національний банк України виключив ТОВ “ФК “ГЛОБАЛ ФАЙНЕНС” (ЄДРПОУ 40967769), КРЕДИТНУ СПІЛКУ “ПІВДЕННО - СХІДНА КРЕДИТНА КОМПАНІЯ” (ЄДРПОУ 26020164) та КРЕДИТНУ СПІЛКУ “АЛЬЯНС-С” (ЄДРПОУ 34079492) із Державного реєстру фінансових установ на підставі поданих ними заяв.

Такі рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг (далі – Комітет) ухвалив на засіданні 19 листопада 2021 року.

ТОВ “ФК “ГЛОБАЛ ФАЙНЕНС” мало дві ліцензії – на надання послуг з факторингу та на надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту, які було анульовано 5 листопада 2021 року.

Станом на 1 жовтня 2021 року зобов’язання КРЕДИТНОЇ СПІЛКИ “ПІВДЕННО - СХІДНА КРЕДИТНА КОМПАНІЯ” становили 20,93 тис. грн (0,002% від загального обсягу ринку кредитних спілок), її активи – 2 568,39 тис. грн (0,1% від загального обсягу ринку кредитних спілок).

Станом на 1 жовтня 2021 року зобов’язання КРЕДИТНОЇ СПІЛКИ “АЛЬЯНС-С” становили 103 тис. грн (0,01% від загального обсягу ринку кредитних спілок), її активи – 365 тис. грн (0,02% від загального обсягу ринку кредитних спілок).

На цьому ж засіданні Комітет ухвалив рішення щодо відкликання ліцензій у трьох установ на підставі поданих ними заяв:

  •  ПТ “ЛОМБАРД ЛУКАШ І КОМПАНІЯ” (ЄДРПОУ 36417990) – ліцензії на надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту;
  • КРЕДИТНОЇ СПІЛКИ “ПІВДЕННО - СХІДНА КРЕДИТНА КОМПАНІЯ” (ЄДРПОУ 26020164) – ліцензію на надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту;
  • ПрАТ "СТ "ГАРАНТІЯ" (ЄДРПОУ 14229456) – ліцензії на здійснення обов’язкового державного страхування працівників державної лісової охорони.

Нагадаємо, 6 серпня 2021 року КРЕДИТНІЙ СПІЛЦІ“АЛЬЯНС-С”  було анульовано ліцензії – на залучення фінансових активів із зобов'язанням щодо наступного їх повернення та на надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту, – на підставі заяви спілки.

Відповідно до поданої ПрАТ "СТ "ГАРАНТІЯ" звітності за 9 місяців 2021 року станом на 30 вересня 2021 року  обсяг страхових премій  становив  23 691 тис. грн,  активів – 71 978,5 тис. грн, розмір сформованих страхових резервів – 21 330,8 тис. грн. Частка ринку страховика за страховими преміями  становить 0,07% від загального обсягу.

Інформуємо, обов’язкове державне страхування працівників державної лісової охорони вже не здійснюється, оскільки постанова Кабінету Міністрів України “Про затвердження Порядку та умов обов’язкового державного страхування працівників державної лісової охорони”, яка передбачала порядок і умови здійснення такого страхування, втратила чинність 26 лютого 2016 року.

Довідково

Після відкликання ліцензій фінансова установа позбавляється права провадити діяльність за видами відкликаних ліцензій. Водночас відкликання ліцензій не позбавляє фінансову установу від виконання своїх зобов’язань за договорами про надання фінансових послуг.

Перевірити чинні ліцензії можна на сторінках офіційного Інтернет-представництва Національного банку України: небанківської фінансової установи – за посиланням, юридичної особи-лізингодавця – за посиланням

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини