Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Вперше в Україні – кобейджингова картка "ПРОСТІР – UnionPay International"

Вперше в Україні – кобейджингова картка "ПРОСТІР – UnionPay International"

В Україні з’явилася перша кобейджингова платіжна картка "ПРОСТІР – UnionPay International". Обравши цю картку, користувачі зможуть вільно розраховуватися нею не тільки в Україні в мережі з понад 350 тис. торговельних терміналів, а й за кордоном –  у 178 країнах світу.  Також це стосується розрахунків в Інтернеті та зняття готівки в банкоматах.

Це стало можливим завдяки активній співпраці НПС "ПРОСТІР" та міжнародної платіжної системи UnionPay. Першим банком-партнером у цьому проєкті став АБ "Укргазбанк".

Кобейджингова картка поєднує в собі технології та переваги одразу двох платіжних систем – ПРОСТІР та UnionPay.

Розгалужена мережа приймання карток UnionPay у світі дозволяє користуватися всіма перевагами, що надаються власникам таких карток – акції та знижки від UnionPay у торговельних мережах різних країн відтепер доступні й для українців. Крім того, додатковою перевагою для користувачів кобейджингової картки є 100% інфраструктура приймання картки на території Китаю – це понад 27 млн точок продажів і 1,1 млн банкоматів.

Випуск кобейджингових карток буде цікавим та вигідним українським банкам, адже це надасть можливість урізноманітнити їх продуктову лінійку та оптимізувати витрати, в тому числі за рахунок дешевшого їх обслуговування, оскільки всі операції за карткою на території України обробляються за правилами й тарифами ПРОСТІР.

Обидві платіжні системи вбачають взаємовигідні переваги такого спільного проєкту. Для національної платіжної системи – це суттєве розширення мережі приймання карток ПРОСТІР та новий етап еволюції системи.

"Сьогодні в Україні з’явилася перша кобейджингова картка і ми віримо, що це лише початок великої та успішної справи. Ми впевнені, що посилення конкуренції на платіжному ринку сприятиме підвищенню якості фінансових послуг, зниженню цін для кінцевого споживача та розвитку сучасних технологій", – наголосив заступник Голови Національного банку України Олексій Шабан.

 

Довідково

UnionPay International є дочірньою компанією China UnionPay, діяльність якої спрямована на зростання та підтримку глобального бізнесу UnionPay. У партнерстві з понад 2 300 установами в усьому світі UnionPay International забезпечує емісію карток у 61 країні та еквайринг – у 179 країнах.
 
UnionPay International надає високоякісні, економічно ефективні та безпечні платіжні послуги для найбільшої в світі кількості власників карток.
 
У листопаді 2018 року UnionPay International вийшла на український ринок та стала четвертою в Україні міжнародною картковою платіжною системою, платіжною організацією якої є нерезидент. Активну роботу з українськими банками ця платіжна система розпочала наприкінці 2019 року.
 
НПС "ПРОСТІР" – це національна платіжна карткова система, створена Національним банком України.
 
Продукт системи – платіжна картка (з безконтактним чипом, магнітною смугою), яка приймається до оплати в 98% усієї термінальної мережі в Україні, дозволяє здійснювати розрахунки в мережі Інтернет, р2р-перекази, а також знімати готівку в банкоматах.
 
Сьогодні учасниками системи є 54 установи. Загальна кількість платіжних карток ПРОСТІР становить понад 600 тис. шт.

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини