Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Національний банк доповнює розділ "Фінансові ринки" новими показниками роботи ринку ОВДП

Національний банк доповнює розділ "Фінансові ринки" новими показниками роботи ринку ОВДП

Національний банк України з 1 травня 2024 року доповнює розділ "Фінансові ринки" на своєму офіційному Інтернет-представництві новими показниками роботи ринку облігацій внутрішньої державної позики. На сторінці міститься детальна інформація про операції, які проводяться з ОВДП на вторинному ринку, за окремими характеристиками:

  • валютою випуску;
  • типами правочинів;
  • строком обігу цінних паперів.

Відповідна інформація представлена у формі графіків, що дає змогу користувачам візуально простежити зміни в роботі ринку ОВДП за будь-який період часу в межах останніх п'яти років. Крім того, передбачена можливість завантажити необхідні дані в зручному форматі українською та англійською мовами.

Розширення статистичної звітності спрямоване на підвищення прозорості роботи ринку внутрішніх державних облігацій, спрощення доступу українських та іноземних інвесторів до інформації про ринок ОВДП, а також збільшення їхньої обізнаності щодо можливих операцій та характеристик випусків відповідних цінних паперів.

Такі зміни також сприятимуть підвищенню рівня відповідності депозитарію Національного банку міжнародним стандартам – Принципам для інфраструктур фінансового ринку (PFMI). В такий спосіб депозитарій НБУ збільшує прозорість своєї діяльності та доступ користувачів до інформації щодо операцій з цінними паперами, які ним обслуговуються.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини