Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Друга щорічна наукова конференція для студентів та молодих дослідників відбулась 2 листопада 2018 року

Друга щорічна наукова конференція для студентів та молодих дослідників відбулась 2 листопада 2018 року

2 листопада 2018 року відбулася друга наукова конференція студентів та молодих дослідників "Банківський сектор та монетарна політика: перспективи розвитку", організована Національним банком України та Київською школою економіки.

До участі у конференції було подано 24 роботи студентів та молодих дослідників з навчальних закладів та інших організацій Києва, Харкова, Львова, Одеси, Миколаєва, Житомира, Чернівців, Запоріжжя та Бресту (Білорусь). Для презентації своїх досліджень було запрошено авторів дев’яти праць, які вивчають актуальні питання економічних, фінансових та соціальних аспектів розвитку суспільства.

Перше місце серед молодих дослідників виборола робота Олександра Сухомлина (GR Capital) "Asymmetric information in the Ukrainian banking system: Evidence from independent auditor reports", у якій автор аналізує контент звітів незалежних аудиторів щодо діяльності українських банків та досліджує, як асиметричність інформації впливає на прибутковість банків. Згідно з результатами дослідження негативні відгуки незалежних аудиторів покращують основні фінансові показники банків наступного звітного періоду, а читабельність аудиторських звітів зі свого боку не впливає на показники банків.

Перше місце серед студентів виборола Анастасія Антонова (Київська школа економіки) за дослідження "Macroeconomic effects of minimum wage increase in the economy with wage underreporting". Дослідження присвячено вивченню впливу зростання мінімальної заробітної плати на основні макроекономічні показники на основі динамічної стохастичної моделі загальної рівноваги. Результати симуляції моделі, оціненої та каліброваної на українських даних, вказують на те, що інфляційні ефекти від шоку мінімальної заробітної плати значно послаблюються у випадку заниження рівня офіційного доходу до оподаткування.

Другі місця серед молодих дослідників та студентів отримали відповідно Іван Тітар (Інститут економіки та прогнозування НАН України) з дослідженням "What the population of Ukraine knows about the current situation in the economy: Awareness about the exchange rate, average wages, rates of inflation and unemployment" та Олена Мовчун (Київська школа економіки) з дослідженням "Exchange rate pass-through on inflation: Meta-analysis".

Національний банк та Київська школа економіки ініціювали створення креативного простору для спілкування молодих дослідників та студентів у 2017 році. Студентська конференція дає змогу охочим презентувати свої дослідження у галузі економіки на фінансів, а також підвищити практичні навички та уміння у моделюванні макроекономічних прогнозів.

 

 

 

Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини