Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Інформаційні дні в регіонах: “Економічний експрес” НБУ здійснив останню зупинку у 2019 році

Інформаційні дні в регіонах: “Економічний експрес” НБУ здійснив останню зупинку у 2019 році

20–21 листопада в Херсоні відбулась остання у 2019 році зупинка “Економічного експресу” – проєкту Національного банку, який передбачає проведення циклу заходів із підвищення фінансової грамотності населення та поширення економічних знань в регіонах України, реалізованого за підтримки проєкту USAID “Трансформація фінансового сектору” та Київської школи економіки.

Загалом у 2019 році проєкт відвідав 9 міст України, а саме: Житомир, Вінницю, Одесу, Чернівці, Тернопіль, Львів, Дніпро, Харків та Херсон. За рік проєкт охопив понад 5500 слухачів – студентів та викладачів вищих навчальних закладів, представників медіа та місцевого бізнесу, а з другого півріччя – ще й школярів і вчителів шкіл.  

Упродовж року фахівці Національного банку та партнерів за участі заступників Голови Національного банку розповідали про монетарну та макропруденційну політику НБУ, валютний ринок та його лібералізацію, особливості роботи платіжного ринку. Окрім лекцій, команда “Експресу” влаштовувала конкурси та ігри з фінансової обізнаності для студентів та школярів, знайомила аудиторію з новою банкнотою номіналом 1000 гривень перед її офіційним надходженням у обіг, навчала основам особистої безпеки під час здійснення розрахунків у Інтернеті.

Також у восьми містах програми відбулися зустрічі представників регіонального бізнесу із заступниками Голови Національного банку, на яких підприємці отримали відповіді на найбільш хвилюючі для них питання: про валютний ринок, фінансовий моніторинг у банках, прогнози стану розвитку економіки на найближчий час.

Для ЗМІ цього року команда “Експресу” підготувала окремі заходи. У партнерстві з Центром покращення економічної журналістики Київської школи економіки та Суспільне: UA для журналістів регіональних медіа проводились майстер-класи “Як писати про економіку цікаво”. Під час майстер-класу слухачі мали можливість відверто поспілкуватися на економічну тематику з одним із заступників Голови Національного банку.

Наступного року Національний банк продовжить подорожувати регіонами України, втілювати в життя програму з підвищення фінансової грамотності та поширювати знання про економіку.

Аби першими дізнаватись про заплановані на 2020 рік міста в рамках програми “Економічний експрес”, слідкуйте за оновленнями на сторінці https://events.bank.gov.ua/nbuexpress/ та реєструйтесь для участі!

 

Довідка

"Дні фінансової обізнаності" – спільній освітній проєкт Національного банку, Агентства США з міжнародного розвитку в межах проєкту "Трансформація фінансового сектору" .

У 2017-2018 рр. він реалізувався в партнерстві з Державним вищим навчальним закладом "Університет банківської справи", Фондом гарантування вкладів фізичних осіб, Незалежною асоціацією банків України та міжнародною платіжною системою VISA.

Програма проєкту включала:

  • тематичні лекції експертів фінансових ринків;
  • тренінги з фінансової обізнаності;
  • інтерактивні семінари для учнів та студентів;
  • виставку Музею грошей Національного банку України з експозицією українських грошей та сучасних пам’ятних монет.

У 2017 році заходи в рамках проєкту проводилися в чотирьох містах: Одесі, Харкові, Львові, Дніпрі та охопили близько 7,5 тис. учасників. У 2018 році "Дні фінансової обізнаності" проводилися у Полтаві та зібрали понад 2,6 тис. гостей – студентів, школярів, викладачів навчальних закладів. Крім того, у 2018 році центральний банк відвідав ще три обласні центри – Одесу, Суми та Запоріжжя – з серіями лекцій для студентів на фінансову тематику.

Починаючи із 2019 року, програму перейменовано на "Економічний експрес"; до числа її партнерів, окрім проєкту USAID "Трансформація фінансового сектору", приєдналася Київська школа економіки.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини