Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту

Національний банк України разом із Національним банком Польщі проводять науково-практичну конференцію студентів та аспіранті

Сьогодні у Львові відбувається науково-практична конференція студентів та аспірантів "Інтеграційні тренди в Європі та їх вплив на регіон". Її організаторами виступили Національний банк України спільно з Національним банком Польщі за підтримки Львівського національного університету імені Івана Франка та Університету банківської справи.

Голова Національного банку України Яків Смолій:

"Ми в Національному банку працюємо задля створення, підтримки та розвитку ефективної та стабільної фінансової екосистеми. А така система неможлива без надійного фундаменту, яким слугує економічна аналітика. Тож проведення наукових конференцій − один із способів розвитку якісної економічної науки в Україні. Адже чим вищий рівень економічної освіти та розуміння економічних процесів, тим якіснішими і зрозумілішими для суспільства будуть рішення центрального банку".

Заступник Голови Національного банку Польщі Анна Тщесинська:

"Спільна діяльність наших центральних банків спрямована на підвищення якості фінансової освіти, − стратегічно важливий напрям співпраці. На сучасному етапі одним із елементів фінансової інклюзії є фінансова освіта. Національний банк Польщі, як і Національний банк України, традиційно для центральних банків займаються фінансовою освітою. Через підтримку подібних заходів та проектів ми прагнемо стимулювати розвиток економічних та фінансових досліджень у регіоні".

Ректор Львівського національного університету імені Івана Франка Володимир Мельник:

"Львівський університет має вагомі здобутки у підготовці фахівців з економіки та фінансів, банківської справи. Тому поглиблення співпраці з Національним банком України у сфері спільних наукових досліджень, проведення наукових конференцій, стажування викладачів і студентів для нас є вкрай важливим. Така співпраця відкриває для Львівського університету нові можливості подальшого покращення підготовки фахівців, упровадження у практику результатів наукових досліджень, адаптації навчальних планів до сучасних умов економічної ситуації в Україні та Європі".

Ректор Університету банківської справи Анжела Кузнєцова:

"Ми гордимося тим, що багаторічна плідна співпраця закладів вищої освіти з Національним банком України та Національним банком Польщі допомагає формувати нову генерацію економічних аналітиків. Сподіваюся, що слухачі конференції й надалі будуть жваво цікавитися економічними процесами, які відбуваються в державі, а учасники конференції мають шанси отримати серйозні пропозиції щодо подальшої співпраці з регуляторами".

Під час заходу представники центральних банків України та Польщі, студенти й аспіранти українських та польських навчальних закладів презентуватимуть свої наукові напрацювання. Робочі мови конференції − українська та англійська.

Теми робіт, які будуть презентовані на конференції, стосуються функціонування банківського сектору, особливостей проведення монетарної та макропруденційної політики, а також вивчення проблем євроінтеграційних процесів країн Європи та України. Презентації до доповідей незабаром будуть оприлюднені на веб-сайті Національного банку.

Довідково

Учасниками конференції від українських вищих навчальних закладів стали студенти й аспіранти за результатами конкурсного відбору надісланих робіт. Відбір здійснював Організаційний комітет, до якого входили фахівці Національного банку України та викладачі вітчизняних навчальних закладів. Представників від польської сторони відбирав Національний банк Польщі.

У рамках стратегії розвитку дослідницької функції центрального банку та наслідуючи кращу світову практику, з 2016 року Національний банк України ініціював і виступив організатором низки міжнародних конференцій та дослідницьких семінарів. Їх проведення дозволяє поліпшити рівень комунікації та взаємодії регулятора з експертним середовищем та залучити широке коло зовнішніх дослідників до наукового пошуку і предметної дискусії у сфері монетарної політики та фінансової стабільності.

Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини