Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту

Оголошено конкурс на заміщення вакантної посади директора Департаменту монетарної політики та економічного аналізу

Національний банк України оголошує конкурс на заміщення вакантної посади директора департаменту монетарної політики та економічного аналізу у зв'язку із рішенням Сергія Ніколайчука завершити свою роботу у Національному банку.

До сфери компетенції директора департаменту монетарної політики та економічного аналізу належить:

  • аналіз державної економічної політики, розроблення пропозицій до стратегії монетарної політики та рішень щодо інструментів монетарної політики, що застосовуються НБУ;
  • організаційне та інформаційно-аналітичне забезпечення діяльності Комітету з монетарної політики;
  • аналіз розвитку монетарного, реального, фіскального, зовнішнього секторів економіки України та міжнародної економіки;
  • підготовка макроекономічного прогнозу за основними секторами економіки України, розроблення та супроводження системи прогнозних моделей;
  • організація та координація дослідницьких робіт у НБУ, здійснення фундаментальних і прикладних досліджень у сфері монетарної політики, макроекономічного розвитку, методів моделювання та прогнозування тощо.

"Національний банк почав реалізовувати режим інфляційного таргетування, покликаний забезпечити низьку і стабільну інфляцію в Україні за допомогою управління обліковою ставкою НБУ,  з 2015 року. За ці чотири роки ми зробили облікову ставку дієвим інструментом, привчили бізнес, аналітиків та ЗМІ дивитися не стільки на курс гривні, скільки на інфляцію та політику НБУ, запровадили міжнародні стандарти центробанкінгу у площині ухвалення і комунікації рішень з монетарної політики. Попереду – робота над подальшим удосконаленням трансмісійного механізму, через який облікова ставка впливає на інфляцію, відточуванням прогнозного інструментарію, посиленням дослідницьких потужностей центробанку", - зауважив заступник Голови НБУ Дмитро Сологуб.

Докладна інформація про вимоги до кандидатів на посаду розміщена за посиланням.

Резюме разом із мотиваційним листом прийматимуться на електронну адресу [email protected] до 14 жовтня 2019 року. 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини