Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту

СПРОСТУВАННЯ: Неофіційна інформація щодо зниження міжнародних резервів на 1,7 млрд дол. США у травні не відповідає дійсності

Офіційна інформація щодо обсягу міжнародних резервів України буде оприлюднена у четвер, 6 червня. Національний банк публікує ці дані не пізніше 7-го дня кожного місяця, наступного за звітним, і уточнює їх не пізніше 21-го дня цього ж місяця. Інших шляхів офіційного оприлюднення цієї інформації немає.

Дані щодо стану міжнародних резервів, оприлюднені у будь-яких інших джерелах або озвучені неуповноваженими на це особами, не можна вважати такими, що відповідають дійсності, якщо вони не узгоджуються з офіційною інформацією Національного банку. В даному випадку поширена у ЗМІ інформація про зниження міжнародних резервів на 1,7 млрд дол. США у травні не узгоджується з офіційними цифрами Національного банку.

Зауважимо, що члени Ради Національного банку не мають повноважень для оприлюднення даних щодо стану міжнародних резервів. Інформація, яка може публікуватися ними, базується на власних розрахунках і не є офіційною.

Рада Національного банку є органом, відповідальним за розроблення Основних засад грошово-кредитної політики та здійснення контролю за проведенням грошово-кредитної політики. Також вона здійснює нагляд за системою внутрішнього контролю Національного банку.

Національний банк рекомендує не використовувати для економічного аналізу або написання новин неофіційні дані щодо міжнародних резервів, а також інших макроекономічних і фінансових показників, публікація яких є передбаченою законодавством функцією Національного банку.

 

Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини