Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту

Запрошуємо до подання матеріалів до Щорічної дослідницької конференції НБУ та НБП (31 травня - 1 червня 2018 року)

Запрошуємо до подання дослідницьких робіт

З початком світової фінансової кризи у 2008 році монетарна політика у багатьох розвинутих країнах набула усіх ознак стимулюючої, однак була обмежена нижньою межею ефективних відсоткових ставок. Саме тому регулятори намагались знайти економічні інструменти у фіскальній сфері, ставлячи під сумнів переконання про те, що забезпечення стійкого рівня державного боргу є основною метою фіскальної політики. Така поведінка регуляторів викликала занепокоєння відносно фіскального домінування та загроз зниження рівня незалежності центрального банку, адже це може завадити центральним банкам досягнути їхніх цілей у сфері цінової та фінансової стабільності. Водночас країни з ринками, що розвиваються, залишаються ще більш вразливими до фіскальних шоків зважаючи на недорозвиненість внутрішніх фінансових ринків, залежність від зовнішнього припливу капіталу, високого рівня відкритості торгівлі та слабких інституцій. Таким чином питання взаємодії між фіскальною та монетарною політикою, їх вплив на досягнення макроекономічних цілей, таких як стабільна інфляція, фіскальна стійкість, фінансова стабільність та економічне зростання, є дуже важливими з точки зору формування та координації політики центрального банку та уряду. Конференція, яку проводить Національний банк України 31 травня - 1 червня 2018 року, має на меті забезпечити дослідникам та представникам регуляторних органів можливість обговорити теоретичні, емпіричні та практичні аспекти взаємодії між фіскальною та монетарною політикою у країнах з різним рівнем економічного розвитку, відкритості торгівлі та різними монетарними режимами.

Ми запрошуємо подавати дослідницькі роботи в межах загальної теми конференції. Особливу увагу буде приділено роботам за наступними темами:

  1. Фіскальна політика в умовах перебування  монетарної політики на нижній межі відсоткової ставки.
  2. Обмеження монетарної та фіскальної політики в умовах забезпечення фіскальної стійкості.
  3. Вплив фінансової стабільності на взаємодію між фіскальною та монетарною політикою.
  4. Взаємний вплив фіскальної та монетарної політики на їхні трансмісійні механізми.

Подання робіт

Автори, що зацікавлені у представленні власних досліджень на конференції мають надіслати повний текст (у форматі pdf) або розгорнуту анотацію роботи на адресу [email protected]. Кінцева дата подання робіт 31 січня 2018 року. Авторів відібраних до участі робіт буде повідомлено про це до 15 лютого 2018 року.

Звертаємо вашу увагу, що до розгляду приймаються виключно англомовні матеріали.

Витрати

Організатори відшкодовують прийнятні витрати на переїзд та проживання доповідачів.

Надсилайте свої запити на [email protected]. Просимо Вас розповсюдити це запрошення серед Ваших колег.

Call for papers

Чекаємо на Вашу участь,

Організаційний комітет

Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини