Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Департамент безпеки Національного банку очолив Ігор Коновалов

Департамент безпеки Національного банку очолив Ігор Коновалов

За результатами відкритого відбору на вакантну посаду директора Департаменту безпеки Національного банку України з 01 вересня 2020 року призначено Ігоря Коновалова.

До сфери компетенції директора Департаменту безпеки належить організація та координація заходів щодо:

  • запобігання правопорушень у Національному банку, забезпечення кадрової та фінансово-економічної безпеки в Національному банку;
  • охорони об’єктів Національного банку, мобілізаційної підготовки та цивільного захисту в Національному банку;
  • забезпечення кіберзахисту та інформаційної безпеки в Національному банку, банківській системі України та для суб’єктів переказу коштів.

Департамент безпеки входить до блоку Голови Національного банку Кирила Шевченка за вертикаллю підпорядкування.

Коментуючи призначення, Голова Національного банку Кирило Шевченко наголосив, що надійне функціонування комплексної системи безпеки Національного банку є засадою його незалежності в забезпеченні фінансової стабільності економіки України в цілому, нагляду й регулювання фінансових ринків зокрема.

"Ураховуючи багаторічний досвід пана Ігоря Коновалова в системі забезпечення комплексної системи безпеки у фінансовій сфері я впевнений, що він зможе осучаснити систему безпеки Національного банку та піднести її на якісно новий рівень", - додав Голова НБУ.

Довідково

Ігор Коновалов має багаторічний досвід роботи в системі забезпечення безпеки, у тому числі на вищому державному рівні, інженерну, військову та юридичну вищі освіти, ступінь кандидата технічних наук та звання генерал-майора.

На нову посаду Ігоря Коновалова переведено з посади керівника з питань банківської безпеки Департаменту безпеки НБУ, яку він займав з липня 2020 року. Попередні місця роботи: директор Департаменту банківської безпеки державного АБ "Укргазбанк" (2015 – 2020),  заступник начальника Управління безпеки АТ "Сбербанк" (2011 – 2015), заступник Голови Державного комітету України з питань контролю за наркотиками (2011), керівник Управління архітектури й проектів інформаційної безпеки "Райффайзен банк Аваль" (2008-2010), засновник і перший Голова Державної служби спеціального зв’язку й захисту інформації України (2006), заступник Голови СБУ 2005 та 2007 роки. Починав свій професійний шлях у лавах Збройних сил України (1980 – 1998).

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини