Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Департамент закупівель Національного банку очолив Андрій Телюпа

Департамент закупівель Національного банку очолив Андрій Телюпа

За результатами відкритого конкурсного відбору на посаду директора Департаменту закупівель Національного банку України з 11 січня 2022 року призначено Андрія Телюпу.

До сфери компетенції новопризначеного директора належатимуть, зокрема, такі основні завдання:

  • методологічне забезпечення процесу закупівельної діяльності; 
  • координація в Національному банку процесу планування закупівель товарів, робіт і послуг, методологічне забезпечення закупівель, забезпечення проведення спрощених закупівель, процедур публічних закупівель за кошти Національного банку (відкриті торги, конкурентний діалог, процедура торгів з обмеженою участю, переговорна процедура закупівлі), організація та проведення допорогових закупівель із використанням електронної системи закупівель; 
  • забезпечення діяльності уповноважених осіб, відповідальних за організацію та проведення закупівель, відповідно до Закону  України  "Про публічні закупівлі";
  • методологічне забезпечення та організація договірної роботи  щодо договорів, пов’язаних із забезпеченням діяльності Національного банку. 

"Національному банку вдалося вибудувати прозорий, відкритий та контрольований процес закупівель. Тому своїм головним завданням я вважаю збереження та примноження цих досягнень. Крім того, сподіваюся, що мій досвід та знання дозволять центральному банку ще ефективніше управляти власними закупівлями та водночас принесуть нові ідеї для подальших якісних змін”, – прокоментував новопризначений директор Департаменту закупівель Андрій Телюпа.

Департамент закупівель входить до вертикалі підпорядкування “Фінансово-адміністративний та операційний блок”, що підпорядковується першому заступнику Голови Національного банку Катерині Рожковій.

Нагадаємо, що Департамент закупівель створений в структурі Національного банку в липні 2021 року з метою вдосконалення процедури власних закупівель Національного банку на базі реорганізованого Департаменту закупівель та продажів. 

Довідково


До роботи в Національному банку Андрій Телюпа з 2020 року очолював Офіс трансформації закупівель АТ “Укрзалізниця”. Крім того, з жовтня 2017 року до травня 2020 працював керівником проєктів реформ у команді підтримки реформ Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України. Має більше 18 років досвіду у сфері закупівель у хімічній, автомобільній, харчовій промисловості, у галузі зовнішньоекономічної діяльності та в державному секторі.

Андрій Телюпа у 2004 році закінчив Запорізький інститут економіки та інформаційних технологій (спеціальність “Міжнародна економіка”, додаткова спеціальність “Перекладач (англійська та німецька мови)”). У 2017 році закінчив Міжнародний інститут менеджменту (МІМ-Київ) (спеціальність “MBA in Public Administration”).

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини