Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Стартує голосування за кращі ескізи для створення пам’ятних монет, присвячених боротьбі з російським агресором

Стартує голосування за кращі ескізи для створення пам’ятних монет, присвячених боротьбі з російським агресором

Національний банк України починає відкрите голосування за ескізи, присвячені героїчному опору Збройних Сил України та всього українського народу військовій агресії рф. Вибір можна здійснити серед 80 робіт від 35 учасників, які виявили бажання взяти участь у конкурсі, оголошеному регулятором минулого місяця.

Голосування триватиме із 05 до 20 квітня цього року.

Усі охочі мають можливість проголосувати за ескізи у двох номінаціях – "Кращий ескіз" та "Краща творча робота". У кожній номінації просимо обрати три роботи, які найбільше сподобалися та вразили.

Ознайомитися з роботами та проголосувати за них можна за посиланням.

Ескізи монет та творчі роботи, які отримають найбільшу кількість голосів, Національний банк використає для втілення в пам’ятних монетах України та іншій нумізматичній продукції.

"Наша перемога – невідворотна! Ми наближаємо цей день та готуємося до нього. Тому ми починаємо відкритий народний відбір, щоб почути думку українців про те, які саме ескізи мають бути втілені в українських монетах з нагоди нашої спільної перемоги. Закликаємо усіх приєднуватися до голосування, щоб разом обрати найкращі роботи-переможниці", – зауважив заступник Голови Національного банку України Олексій Шабан. 

Він також подякував усім митцям, які приєдналися до конкурсу та надіслали свої роботи: "Кожна робота – самобутня та заслуговує на увагу. Ми вдячні всім, хто знайшов можливість та натхнення для створення робіт, присвячених героїчній боротьбі Збройних Сил України та всього українського народу проти військової агресії росії".

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини