Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Голови центробанків України та Великої Британії обговорили реакцію на виклики коронакризи

Голови центробанків України та Великої Британії обговорили реакцію на виклики коронакризи

Голова Національного банку України Кирило Шевченко та його заступник Олексій Шабан 15 липня 2021 року в межах робочого візиту до Великої Британії зустрілися з головою Банку Англії Ендрю Бейлі .

Сторони обговорили наслідки коронакризи для економічної ситуації в Україні та Великій Британії, а також можливі варіанти відповідей на пов’язані з нею нові виклики.

Очільники центробанків також поспілкувалися про переваги багаторічної співпраці двох інституцій у різних напрямах.

«Національний банк України високо цінує довготривалі відносини та підтримку Банку Англії в сфері надання технічної та експертної допомоги. Експерти Банку Англії долучаються як учасники та доповідачі до міжнародних заходів з обміну досвідом, що проводить Національний банк України. Сподіваюся на продовження цієї традиції», – відзначив Кирило Шевченко.

Голова НБУ додав, що, зважаючи на значний прогрес, якого досягла Велика Британія у напрямі розвитку цифрових валют, Національний банк буде вдячний Банку Англії за можливість співпраці та обміну досвідом у цій сфері.

Керівники двох центробанків також обговорили основні напрями цифровізації фінансового сектору. Зокрема, стратегічні цілі НБУ з побудови стійкої фінтех-екосистеми в Україні – підвищення цифрової та фінансової грамотності населення, розроблення та запуск регуляторної “пісочниці” для швидкого тестування інноваційних проєктів.

«Цифровізація фінансового сектору та розвиток фінтеху є стратегічними напрямами діяльності Національного банку. Наші ініціативи пов’язані з розвитком платіжної інфраструктури, підвищенням якості регулювання та прийняття рішень щодо обігу готівки та платежів», – зазначив Кирило Шевченко.

Сторони домовилися продовжувати взаємодію для обміну досвідом за цими напрямами, а також співпрацювати в межах проєктів технічної допомоги, що реалізуються міжнародними організаціями та об’єднаннями.

Нагадаємо, що експерти Банку Англії постійно залучаються до технічних місій міжнародних організацій, проєкти яких реалізуються в Україні, зокрема й для Національного банку України. Крім того, Уряд Великої Британії через Good Governance Fund фінансує проєкти й ініціативи з метою поширення досвіду Банку Англії за напрямами, що становлять інтерес для Національного банку України.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини