Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту

Небанківський ринок поповнили три нових учасники

Національний банк України вніс до Державного реєстру фінансових установ ТОВ "КУЛ КРЕДІТ" (ЄДРПОУ 43708723) та ТОВ "ФК "НОВИЙ СВІТ" (ЄДРПОУ 43529818). Ще однією установою, яка поповнила ринок, стало ТОВ "БЛАГО ЛІЗИНГ" (ЄДРПОУ 43847434). Інформацію про неї внесено до Реєстру осіб, які не є фінансовими установами, але мають право надавати окремі фінансові послуги (далі – Реєстр).

Такі рішення ухвалив Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг (далі – Комітет) на засіданні 30 грудня 2020 року.

На цьому ж засіданні Національний банк видав ТОВ "КУЛ КРЕДІТ" ліцензію на надання коштів у позику, в тому числі й на умовах фінансового кредиту. А ТОВ "ФК "НОВИЙ СВІТ" –три ліцензії: на надання коштів у позику, в тому числі й на умовах фінансового кредиту, на надання послуг з факторингу, а також на надання послуг з фінансового лізингу. Обидві установи скористалися правом одночасно подати заяви і про включення до Реєстру, і про видачу ліцензії (передбачено статтею 35 Закону України "Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг").  

Натомість ТОВ "БЛАГО ЛІЗИНГ", яке було включене до Реєстру, на сьогодні ще не має ліцензії на надання послуг з фінансового лізингу. 

Також на цьому ж засіданні Комітету Національний банк ухвалив рішення видати три нові ліцензії ще одній фінустанові – ПРАТ "СК "ЄВРОІНС Україна" (ЄДРПОУ 22868348) – на такі види страхування:

  • обов’язкове авіаційне страхування цивільної авіації;
  • добровільне страхування залізничного транспорту;
  • добровільне страхування сільськогосподарської продукції.

Страхова компанія до цього мала низку ліцензій та займалася переважно моторними видами страхування – страхуванням цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів (за внутрішніми договорами страхування) та страхуванням наземного транспорту (крім залізничного).

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини