Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту

Про кадрові призначення та зміни в організаційній структурі Національного банку

У результаті відкритого відбору кандидатів на посаду заступника Голови Національного банку України (фінансово-адміністративний блок) Правління НБУ визначило переможцем Романа Борисенка, директора Департаменту персоналу. З 25 серпня 2016 року Роман Борисенко призначений  виконувачем обов’язки заступника Голови та відповідає за фінансово - адміністративний блок. Рішення про призначення на посаду має бути затверджено Радою НБУ, формування якої очікується найближчим часом.

У рамках подальшої трансформації Національного банку відбулися такі зміни організаційної структури регулятора:

  • Управління стратегії та реформування банківської системи та  Управління процесного менеджменту реорганізовані в Департамент стратегії та реформування і підпорядковані Голові НБУ. Цей департамент очолив Михайло Відякін.
  • Управління європейської інтеграції та міжнародних програм (керівник - Володимир Кучин) увійшло до блоку монетарної стабільності на чолі з чинним заступником Голови НБУ Дмитром Сологубом.
  • Департамент персоналу увійшов до фінансово-адміністративного блоку  (керівник буде визначений за результатами відкритого відбору кандидатів).

"Роман Борисенко приєднався до команди Національного банку на самому початку перебудови НБУ та є одним із лідерів трансформації регулятора у сучасний європейський центральний банк. За цей час Романові Борисенку вдалося розбудувати надійний фундамент для розвитку професійного потенціалу НБУ, в основі якого лежать Візія, Місія та Цінності Національного банку. Департамент персоналу з ним на чолі досяг значних результатів, до яких можна віднести впровадження нової організаційної структури, систем оплати праці, навчання та розвитку, координації роботи з персоналом, централізації та автоматизації HR процесів. Його високоефективні управлінські якості та стратегічне бачення реформи НБУ дозволять продовжити трансформацію українського центробанку, у якій питання фінансового управління та адміністрування є ключовими, а також забезпечити незворотність якісних змін", - наголосила Голова Національного банку Валерія Гонтарева.

Біографічна довідка

Роман Борисенко народився 20 червня 1978 року в м. Шостка Сумської області. Він закінчив Українську академію банківської справи за спеціальністю "Банківська справа" та здобув кваліфікацію економіста. Вільно володіє англійською мовою.

Уся трудова діяльність Романа Борисенка пов’язана з роботою у банківській системі. З 2001 до 2014 року працював у банку “Аваль”, пройшов трудовий шлях від економіста до заступника директора департаменту – начальника управління департаменту персоналу.

З серпня 2014 року і до цього часу Роман Борисенко очолював Департамент персоналу Національного банку України. З грудня 2014 року по липень 2015 року Роман Борисенко входив до складу Правління НБУ.

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини