Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Рішення Національного банку про виведення з ринку ПАТ "АВТОКРАЗБАНК"  є правомірним – суд апеляційної інстанції

Рішення Національного банку про виведення з ринку ПАТ "АВТОКРАЗБАНК" є правомірним – суд апеляційної інстанції

Перший апеляційний адміністративний суд 29 лютого 2024 року залишив у силі рішення суду першої інстанції про правомірність рішення Національного Банку про віднесення ПАТ "АВТОКРАЗБАНК" до категорії неплатоспроможних.

Позивачем у цій справі був один з ексакціонерів банку Сергій Пахальчук, який володів 24,99% його акцій.

"Національний банк вітає законне рішення суду апеляційної інстанції,  яким підтверджено правомірність рішення про виведення ПАТ "АВТОКРАЗБАНК" з ринку.  Після віднесення ПАТ "АВТОКРАЗБАНК" до категорії проблемних у поданих банком до Національного банку програмах фінансового оздоровлення та капіталізації не передбачалось ефективних та своєчасних заходів, достатніх для відновлення його фінансового стану, ліквідності та платоспроможності.

Це стало підставою для ухвалення рішення про віднесення ПАТ "АВТОКРАЗБАНК" до категорії неплатоспроможних з метою захисту інтересів вкладників і кредиторів", – зазначив начальник управління претензійно-позовної роботи Юридичного департаменту Національного банку України Віктор Григорчук.

Нагадаємо, що Правління Національного банку 30 травня 2014 року ухвалило постанову № 320 "Про віднесення ПАТ "АВТОКРАЗБАНК" до категорії неплатоспроможних".

Сергій Пахальчук у 2021 році звернувся до суду з позовом, в якому просив визнати протиправним та скасувати постанову № 320.

Донецький окружний адміністративний суд 13 грудня 2023 року відмовив у задоволенні цього позову. Суд апеляційної інстанції підтримав правову позицію Національного банку.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини