Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту

Суд задовольнив позов Національного банку до ексвласника АТ "Імексбанк" про звернення стягнення на СОК "Люстдорф"

Київський районний суд міста Одеси 06 жовтня 2021 року задовольнив позов Національного банку України до колишнього власника АТ "Імексбанк" Леоніда Клімова про звернення стягнення на спортивно-оздоровчий комплекс "Люстдорф" у Одесі в рахунок погашення 309 млн грн заборгованості банку за наданим раніше стабілізаційним кредитом.

Суд також ухвалив рішення про продаж спортивно-оздоровчого комплексу "Люстдорф" на відкритих торгах у межах виконавчого провадження.

Нагадаємо, що у 2014 році Леонід Клімов, який на той момент був власником АТ "Імексбанк", уклав із Національним банком договори поруки та іпотеки, взявши на себе особисті зобов’язання з погашення заборгованості перед Національним банком за стабілізаційним кредитом банку.

Оскільки Леонід Клімов не виконував взяті на себе зобов’язання за договором поруки, в січні 2016 року Національний банк звернувся до суду з метою стягнення заборгованості в судовому порядку.

Одеський апеляційний суд у листопаді 2020 року ухвалив рішення про стягнення з Леоніда Клімова 309 млн грн на користь Національного банку в рахунок погашення заборгованості банку за стабілізаційним кредитом. Наразі Леонід Клімов оскаржує це рішення в касаційному суді.

Національний банк України 26 січня 2015 року ухвалив рішення про віднесення АТ "Імексбанк" до категорії неплатоспроможних.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини