Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Національний банк оприлюднив графік аукціонів своп процентної ставки на II квартал 2021 року

Національний банк оприлюднив графік аукціонів своп процентної ставки на II квартал 2021 року

Національний банк продовжить проводити аукціони своп процентної ставки у II кварталі 2021 року з метою сприяння формуванню механізмів хеджування процентного ризику на фінансовому ринку України.

Головним завданням таких аукціонів залишається сприяння запуску ринку операцій процентного свопа як важливої передумови для розвитку довгострокового кредитування в Україні.

Національний банк зберіг частоту аукціонів у II кварталі 2021 року. Вони проходитимуть у кожну другу та четверту середу місяця, один строком на 1 або 2 роки, другий – на довший термін (3, 4 або 5 років).

Відповідно перший аукціон своп процентної ставки у II кварталі 2021 році відбудеться 7 квітня (терміном на 2 роки), другий – 21 квітня (на 3 роки). Наступні аукціони пройдуть 12 травня (на 1 рік), 26 травня (на 4 роки), 9 червня (на 2 роки) та 23 червня (на 5 років).

Крім того, регулятор вирішив зберегти обсяги умовної суми, яка пропонуватиметься на аукціонах своп процентної ставки, встановивши межу на рівні 500 млн грн на один аукціон.

Детальніші параметри та результати аукціонів публікуватимуться на сторінках офіційного Інтернет-представництва Національного банку.

Довідково

У липні 2020 року Національний банк розпочав проведення операцій своп процентної ставки. В цілому станом на 23 березня 2021 року відбулося 11 відповідних аукціонів, на яких Національний банк уклав з банками угоди на суму 16,5 млрд грн. Зокрема угоди на 2 роки об’ємом близько 2,6 млрд грн, на 3 роки – 8 млрд грн, на 4 роки – 4 млрд грн та на 5 років – 2 млрд грн. Загалом такі операції з Національним банком здійснили 16 банків.

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини