Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Національний банк скасував реєстрацію міжнародної платіжної системи "TYME"

Національний банк скасував реєстрацію міжнародної платіжної системи "TYME"

Національний банк України скасував реєстрацію міжнародної платіжної системи "TYME", платіжною організацією якої є ТОВ "ФК "ОМП-2013".

Відповідні рішення були прийняті Правлінням Національного банку України та Комітетом з питань нагляду та регулювання діяльності банків, нагляду (оверсайту) платіжних систем Національного банку України 14.06.2018.

Причиною прийняття рішення стало отримання Національним банком України документально підтвердженої інформації від Служби безпеки України про те, що міжнародна платіжна система "TYME" здійснює перекази коштів у співпраці із забороненою в Україні російською платіжною системою, що становить ризики виникнення загроз національній безпеці України.

Національний банк України попереджав всі платіжні системи, у тому числі міжнародну платіжну систему "TYME", про неприпустимість співпраці з платіжними системами, до яких Україною застосовано обмежувальні заходи (санкції), а також взаємодії із зазначеними платіжними системами через посередництво інших платіжних систем та організацій незалежно від їх юрисдикції. При цьому МПС "TYME" запевняло Національний банк про дотримання відповідних обмежень.

У зв’язку зі скасуванням реєстрації міжнародної платіжної системи "TYME" Національний банк України також ухвалив рішення про скасування реєстрації учасників цієї платіжної системи.

Міжнародна платіжна система "TYME" повинна припинити надання послуг з переказу до 20.06.2018 та завершити взаєморозрахунки за здійсненими переказами в платіжній системі згідно з правилами платіжної системи та відповідними договорами.

Національний банк наголошує, що будь-які дії, спрямовані на порушення або обхід обмежень, установлених законодавством, є неприпустимим, та закликає учасників платіжного ринку сумлінно дотримуватися українського законодавства.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини