Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
100% термінальної мережі України прийматиме картки ПРОСТІР

100% термінальної мережі України прийматиме картки ПРОСТІР

До кінця 2022 року всі платіжні термінали в Україні прийматимуть до оплати платіжні картки ПРОСТІР.

Це стало можливим завдяки підключенню АТ "УКРСИББАНК" до НПС "ПРОСТІР" та налаштуванню усієї мережі платіжних терміналів банку на обслуговування карток національної платіжної системи. Оновлення термінальної мережі АТ "УКРСИББАНК" відбувається поетапно та завершиться до кінця 2022 року, більшість терміналів буде налаштовано упродовж двох наступних місяців.

Також тепер за допомогою картки ПРОСТІР можна зняти готівку у всій мережі банкоматів АТ "УКРСИББАНК". По всій території України їх налічується більш ніж 600.

"Ми вдячні АТ "УКРСИББАНК" за прийняте рішення приєднати свою мережу до національної платіжної системи. Тепер кожен українець матиме можливість здійснювати безготівкові розрахунки з використанням платіжних карток будь-яких платіжних систем та в будь-якому куточку України. Така можливість набула особливого значення  в умовах воєнного стану", наголосив директор Департаменту платіжних систем та іннваційного розвитку НБУ Андрій Поддєрьогін.

За словами Андрія Поддєрьогіна, забезпечення можливості приймання карток ПРОСТІР у всій платіжній інфраструктурі  України є однією зі стратегічних цілей Стратегії розвитку фінансового сектору України до 2025 року.

Довідково

НПС «ПРОСТІР» – національна карткова платіжна система, створена Національним банком України. Учасниками системи є 55 установ. Картка ПРОСТІР приймається до оплати у термінальній мережі на території України, а також у мережі “Інтернетˮ. Детальніше – https://prostir.gov.ua

АТ "УКРСИББАНК" – працює на ринку України з 1990 року. 60% акцій банку належать одній з найбільших у світі фінансових Груп BNP Paribas, 40% – ЄБРР. Банк входить до десяти найбільших банків в Україні та до переліку системно важливих банків України.

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини