Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту

Клієнти банків - фізичні особи зможуть підписувати банківські документи стилусом

Національний банк визначив порядок застосування особливого виду власноручного підпису – цифрового власноручного підпису клієнтами банків - фізичними особами під час підписання документів у банку.

Йдеться про використання спеціально призначеного пера – стилуса для підписання документів між банком і клієнтом – фізичною особою на електронному сенсорному пристрої.

На сьогодні лише невелика кількість населення України використовує кваліфіковані електронні підписи, тому питання спрощення процедури підписання документів між банками та їх клієнтами - фізичними особами в електронному вигляді є досить актуальним. Модель підписання документів цифровим власноручним підписом на електронному сенсорному пристрої - сучасний і зручний інструмент, що надає можливість швидко здійснити підписання електронного документа.

Упровадження цієї моделі підписання документів:

  • покращить умови обслуговування банками фізичних осіб,
  • оптимізує документообіг у діяльності банків за рахунок упровадження цифрових технологій та безпаперових бізнес-процесів,
  • дозволить побудувати ефективні процеси у роботі агентів банку з клієнтами – фізичними особами із застосуванням цифрового власноручного підпису.

Порядок застосування цифрового власноручного підпису в банківській системі України затверджений постановою Правління Національного банку України від 13 грудня 2019 року № 151 та набирає чинності з 17 грудня 2019 року.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини