Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Національний банк перерахує 42,7 млрд грн прибутку до Державного бюджету у 2020 році

Національний банк перерахує 42,7 млрд грн прибутку до Державного бюджету у 2020 році

Національний банк України планує перерахувати 42,7 млрд грн прибутку до Державного бюджету у 2020 році. Це на 2 млрд грн більше ніж передбачає Закон України "Про Державний бюджет України на 2020 рік".

Консолідовану фінансову звітність Національного банку України за минулий рік вже підтвердив незалежний зовнішній аудитор – компанія ТОВ "Ернст енд Янг Аудиторські послуги".

Згідно з висновком компанії компанія ТОВ "Ернст енд Янг Аудиторські послуги", консолідована фінансова звітність Національного банку достовірно та в усіх суттєвих аспектах відображає його фінансовий стан на кінець дня 31 грудня 2019 року, а також результати його діяльності, рух грошових коштів та зміни в капіталі згідно з Міжнародними стандартами фінансової звітності (МСФЗ).

Наразі консолідовану фінансову звітність Національного банку України за 2019 рік передано Раді Національного банку на затвердження.

Рада Національного банку має затвердити остаточні показники. Після цього фінансову звітність Національного банку України за 2019 рік буде оприлюднено на вебсайті Національного банку, а графік перерахування прибутку до Державного бюджету на 2020 рік буде узгоджено з Міністерством фінансів України.

Довідково

Консолідована фінансова звітність складається відповідно до вимог МСФЗ та включає інформацію про активи, зобов’язання, капітал Національного банку, його дочірньої та асоційованих компаній, його сукупні доходи та рух грошових коштів, а також суттєві облікові політики та додаткову інформацію про діяльність банку та управління фінансовими ризиками.

Відповідно до Закону України "Про Національний банк України", у річній фінансовій звітності, що підтверджена зовнішнім аудитором та затверджена Радою Національного банку України, визначається прибуток до розподілу та на його основі – сума перерахувань до Державного бюджету України

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини