Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту

Результати тематичного оцінювання ВПС "Фінансовий світ"

"Фінансовий світ" – внутрішньодержавна платіжна система, платіжною організацією якої є ТОВ "Українська платіжна система".

Відповідно до критеріїв важливості, визначених Положенням про нагляд (оверсайт) платіжних систем та систем розрахунків в Україні, затвердженим постановою Правління Національного банку України від 28.11.2014 № 755 (далі – Положення № 755), ВПС "Фінансовий світ" є важливою платіжною системою в Україні.

На виконання розділу XIV Положення №755 Національний банк України здійснив тематичне оцінювання ВПС "Фінансовий світ". Метою тематичного оцінювання ВПС "Фінансовий світ" було оцінити управління операційними ризиками та безперервністю діяльності у платіжній системі на відповідність законодавству України та Принципам для інфраструктур фінансового ринку Банку міжнародних розрахунків (Принцип 17).

Напрямок оцінювання вибраний з урахуванням посилення вимог Національного банку України щодо безперервності діяльності платіжних систем, запроваджених змінами у Положенні №755 (затверджені постановою Правління Національного банку України від 07.06.2018 №61).

За результатами тематичного оцінювання ВПС "Фінансовий світ" вироблено рекомендації, які направлені ТОВ "Українська платіжна система" для врахування у своїй діяльності.

Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини