Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Укрпошта зможе у спрощеному порядку переоформити генеральну ліцензію на здійснення валютних операцій

Укрпошта зможе у спрощеному порядку переоформити генеральну ліцензію на здійснення валютних операцій

Національний банк України надав можливість Укрпошті переоформити генеральну ліцензію на здійснення валютних операцій у спрощеному порядку.

Наразі національний оператор поштового зв’язку має генеральну ліцензію на здійснення валютних операцій з переказу грошових коштів (поштового переказу), отриману до змін у валютному регулюванні, строк дії якої спливає  у травні наступного року.

Водночас, відповідно до змін у валютному регулюванні Укрпошта має право  здійснювати валютні операції в частині переказу коштів на підставі ліцензії на здійснення валютних операцій. Відтак, за рішенням Правління процедура переоформлення ліцензії буде спрощеною, тобто потребуватиме  меншої кількості документів.

Відповідне рішення дозолить виконати вимоги нового валютного регулювання, не спричиняючи перебоїв у діяльності Укрпошти із забезпечення населення можливістю здійснення грошових переказів в іноземній валюті.

Відповідні зміни затверджені постановою Правління Національного банку № 110 від 22 серпня 2019 року "Про внесення змін до постанови Правління Національного банку України від 02 січня 2019 року № 9". Вони набирають чинності з 24 серпня 2019 року.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини