Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Заява Правління НБУ про терор проти українських реформаторів

Заява Правління НБУ про терор проти українських реформаторів

Ми, Правління Національного банку України, публічно заявляємо про неприпустимість цілеспрямованих, системних атак на ексголову центробанку Валерію Гонтареву та в її особі – на усіх реформаторів, які працювали і працюють на благо України. Це вже не низка інцидентів, це – ТЕРОР. Його мета – залякати реформаторів, минулих і теперішніх, паралізувати нашу діяльність, змусити нас мовчати.

Ми не будемо мовчати. Адже це – пряма і неприхована загроза демократії та реформам, від яких залежить майбутнє України та добробут громадян. 

І не лише реформам. Це загроза кожному громадянину, його конституційним правам і свободам, гарантом захисту яких повинна бути держава. 

І нарешті, це повна руйнація моральних цінностей демократичного суспільства на користь терору.

Ми вимагаємо дій. Правоохоронні органи повинні невідкладно забезпечити проведення неупередженого прискореного розслідування цієї серії атак, а також правопорушень власників та акціонерів неплатоспроможних банків, інформацію про які Національний банк раніше передав до правоохоронних органів. 

Ми наполягаємо, що конституційні права усіх громадян України на захист життя і здоров’я мають бути забезпечені не словами, а діями.

Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини