Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту

Кріс Скіннер: майбутнє банківської системи України за новітніми технологіями

3 грудня 2014 року в Національному банку України відбулася відкрита лекція на тему “Основні драйвери розвитку цифрового банкінгу у світі” одного із провідних світових експертів у галузі цифрового банкінгу Кріса Скіннера. Захід відбувся за участю Голови Національного банку України Валерії Гонтаревої, керівників банків та освітніх установ, IT-спеціалістів банків та представників ЗМІ.

 

“Якщо банк не має цифрової стратегії, він не має майбутнього”, – на цьому акцентував увагу під час своєї лекції Кріс Скіннер, книга якого “Цифровий банк” стала не тільки бестселером, а й справжнім відкриттям для банкірів усього світу. На думку Кріса Скіннера, єдиний шлях виживання для банківської системи в умовах цифрової революції – це оцифровування послуг, мобільні додатки, використання “хмарних” технологій. “Банкіри повинні перенести фокус впливу на відносини з клієнтами”, – упевнений Кріс Скіннер. За його прогнозом, пластикові платіжні картки зникнуть у найближчі 10 років: “Платіжні чипи будуть в одязі, годинниках та інших речах. Дуже скоро ваша машина сама купуватиме бензин, “спілкуючись” із бензоколонкою. Нова економіка буде заснована на чипах. Проте готівка повністю не зникне, адже це абсолютно анонімна оплата”, – переконаний Кріс Скіннер.

Голова правління ПАТ КБ “ПРИВАТБАНК” Олександр Дубілет щиро подякував Валерії Гонтаревій за надану можливість проведення лекції в Національному банку України та увагу центрального банку до сучасних технологій. “Проведення цієї зустрічі саме в Національному банку України свідчить про те, що керівництво нашої країни налаштоване не лише на вирішення нагальних проблем, а й усвідомлює, що майбутнє – за новими технологіями, без використання яких нашій країни буде складно в цей непростий час”

Поділяючи думку Кріса Скіннера про те, що сучасний банк стає інтегратором фінансових можливостей та послуг, Голова Національного банку Валерія Гонтарева зазначила: “Майбутнє банківської системи – це широке використання цифрових послуг. Україна в цій сфері має величезну конкурентну перевагу, адже вітчизняні банки давно й ефективно використовують у своїй роботі передові інноваційні технології. Ми пишаємося, що деякі прогресивні методики вперше в світі були впроваджені в діяльності саме українських банків. А досвід міжнародного ринку дає змогу нам правильно вибудувати пріоритети розвитку фінансового співтовариства. Сьогодні банківська система України переживає етап якісної трансформації і готова до переходу банків в еру цифрових технологій”.

Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини