Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Анонс: відкритий дослідницький семінар НБУ про вплив банківського регулювання на ефективність роботи банків у країнах з перехідною економікою

Анонс: відкритий дослідницький семінар НБУ про вплив банківського регулювання на ефективність роботи банків у країнах з перехідною економікою

13 липня 2018 року в Національному банку України відбудеться традиційний відкритий дослідницький семінар, під час якого докторХуршид Джалілов, старший лектор британського університету Bournemouth University, презентуватиме своє дослідження на тему «Чи покращує банківське регулювання ефективність роботи банків? Приклад країн з перехідною економікою».

Зважаючи на унікальні інституційні умови банківських секторів у країнах з перехідною економікою та відносно невеликий період часу з моменту їхнього утворення, у своєму дослідженні автор вивчає вплив банківських регулятивних норм на ефективність роботи банків. У своїй праці він використовує низку економетричних методів, зокрема узагальнений метод моментів (generalized method of moments) та динамічні панельні квантильні регресії (dynamic panel quantile regressions), для аналізу 21 країн з перехідною економікою у період 2002-2014 років. Протягом семінару доктор Джалілов розповідатиме про отримані результати з фокусом на те, які саме регуляції покращують ефективність роботи банків та як підсумки його дослідження стануть у нагоді при прийнятті важливих рішень щодо регулятивних норм у країнах з перехідною економікою.   

Доктор Джалілов є старшим лектором Факультету стратегії та економіки британського університету Bournemouth University. Він одержавPhD ступінь у лондонському університеті King’s College London, де він також викладав протягом певного часу. Окрім цього, докторДжалілов працює асистентом редактора наукової публікації «Palgrave’s Dictionary on Emerging Markets and Transition Economies», а також рецензентом SASPRO programme Національної академії наук Словаччини і дослідницького журналу «Acta Oeconomica». Сферами дослідницького інтересу доктора Джалілова є ринки країн що розвиваються, перехідні економічні системи і стратегічний менеджмент.

Робочою мовою семінару є англійська.

Адреса проведення семінару: м. Київ, вул. Інститутська 9, центральний вхід, к. 206.

Початок семінару о 14:00.Реєстрація учасників триватиме з 13:45 до 13:55. Відповідно до процедури відвідання режимних об’єктів, яким є Національний банк України, вхід до його будівлі відбувається за наявності документів, що посвідчують особу.

Для участі у семінарі необхідно подати заявку на електронну адресу: [email protected] до 16:00 12 липня 2018 року, зазначивши прізвище та ім’я учасника, місце роботи, контактні дані (телефон, е-mail). Враховуючи обмеженість місць, Національний банк залишає за собою право розгляду заявок та прийняття рішень щодо участі в семінарі кожного заявника. Результати буде повідомлено електронною поштою кожному з учасників.

З метою подальшої організації дослідницьких семінарів запрошуємо до співпраці потенційних доповідачів для презентації результатів своїх досліджень з питань, що пов’язані з діяльністю Національного банку України та роботою фінансової системи. Пропозиції (разом з бажаною датою семінару, презентаційними матеріалами, резюме та/або проектом статей) необхідно подавати для подальшого розгляду до відділу досліджень Департаменту монетарної політики та економічного аналізу на електронну адресу [email protected].

Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини