Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Банківські договори будуть узгоджені з нормами закону

Банківські договори будуть узгоджені з нормами закону

Банки України узгодять свої договори про надання споживчого кредиту із законодавством про споживче кредитування. Це буде зроблено на виконання вимог Закону України від 19 березня 2021 року № 1349-IX “Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту споживачів при врегулюванні простроченої заборгованості”.

Зокрема, йдеться про визначення низки важливих термінів у договорах, а також встановлення вимог під час роботи з простроченою заборгованістю. Визначення термінів покликане усунути ситуації, які можна трактувати на користь тієї чи іншої сторони, а також спростити для споживача розуміння умов договору, який він укладає з банком.

Завданням Закону № 1349-IX є захист правового інтересу всіх учасників процесу врегулювання простроченої заборгованості. Відповідні норми знайдуть своє відображення в банківських договорах про надання споживчого кредиту та передбачені постановою Правління Національного банку України від 17 червня 2021 року № 53 “Про затвердження Змін до Положення про додаткові вимоги до договорів про надання фінансових послуг”, що набирає чинності з 14 липня 2021 року.

Нагадаємо, Національний банк на початку 2021 року встановив додаткові вимоги до банківських договорів про споживчий кредит та договорів про надання послуг залучення у вклади (депозити) коштів і банківських металів, відкриття та ведення поточних рахунків, у тому числі в банківських металах, та рахунків умовного зберігання (ескроу).

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини