Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту

Департамент фінансового моніторингу очолив Ігор Береза

Директором Департаменту фінансового моніторингу Національного банку України став Ігор Береза.

"Сьогодні для багатьох фахівців банківської справи справою честі є долучитися до процесу комплексної перебудови сучасної української банківської системи та створення умов для її розквіту в найближчому майбутньому. Не є винятком і я. Свої уміння та досвід я хочу застосувати на благо нашої країни, працюючи в структурі банківського регулятора та забезпечуючи належний рівень фінансового моніторингу в банківському секторі", – зауважив Ігор Береза, коментуючи своє призначення.

Департамент фінансового моніторингу Національного банку України виконує функції нагляду за дотриманням банками, платіжними організаціями та членами платіжних систем, що є банківськими установами, філіями іноземних банків вимог законодавства України у сфері запобігання та протидії легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванню тероризму, регулювання і нагляд у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванню тероризму за небанківськими фінансовими установами-резидентами, які є платіжними організаціями та/або членами/учасниками платіжних систем (у частині надання ними фінансової послуги щодо переказу коштів на підставі відповідних ліцензій Національного банку України), а також зі здійснення валютного контролю за банками, іншими фінансовими установами, національним оператором поштового зв’язку.

Ігор Береза народився 22 вересня 1973 року. У 1995 році він закінчив Національний аграрний університет за спеціальністю "Аграрний менеджмент (зовнішньо-економічна діяльність)" та здобув кваліфікацію менеджера зовнішньоекономічної діяльності. Кандидат економічних наук з 1999 року. Вільно володіє англійською мовою.

Уже майже два десятиріччя його трудова діяльність пов’язана з банківською системою України. З 1996 він працював у різних банківських установах, пройшовши шлях від економіста 1 категорії до начальника департаменту.

З 2001 року і до призначення в Національний банк України Ігор Береза працював у ПАТ "СітіБанк", у якому очолював підрозділи валютного контролю та валютних операцій, а також департаменти корпоративних і правових стандартів, внутрішнього аудиту, комплаєнса. З 2013 року він був членом правління ПАТ "СітіБанк".

2 червня 2015 року Ігор Береза призначений директором Департаменту фінансового моніторингу Національного банку України.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини