Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Департамент фінансової стабільності Національного банку очолила Первін Дадашова

Департамент фінансової стабільності Національного банку очолила Первін Дадашова

За результатами відкритого конкурсного відбору на посаду директора Департаменту фінансової стабільності Національного банку України з 11 жовтня 2021 року призначена Первін Дадашова.

До сфери компетенції новопризначеного директора Департаменту фінансової стабільності належатиме, зокрема:

  • моніторинг системних ризиків фінансового сектору, підготовка рекомендацій для мінімізації таких ризиків;
  • підготовка Звіту про фінансову стабільність та інших регулярних публікацій Національного банку з тематики фінансового сектору України;
  • розроблення та підтримання моделей для калібрації та оцінки ефектів застосування макропруденційних інструментів;
  • розроблення та підтримання макромоделей стрес-тестування фінансового сектору; 
  • розроблення моделей стрес-тестування окремих банків, координація процесу стрес-тестування;
  • участь у розробці нових регуляцій для банків та небанківських фінансових установ, кількісна оцінка ефекту нових регуляцій;
  • аналітична та адміністративна підтримка діяльності Ради з фінансової стабільності, Комітету з фінансової стабільності Національного банку та координація робіт з питань фінансової стабільності;
  • комунікація із представниками фінансового сектору, державними органами, міжнародними фінансовими організаціями та іншими центральними банками з питань фінансової стабільності.

"За час роботи у Національному банку Первін Дадашова не тільки отримала чималий досвід координування процесів із забезпечення та підтримки фінансової стабільності, а також зробила значний внесок у розбудову макропруденційної політики центробанку. Щиро вітаю її з призначенням. Упевнений, що разом із командою департаменту вона примножить здобутки Національного банку в сфері забезпечення фінансової стабільності", – прокоментував заступник Голови Національного банку Сергій Ніколайчук.

Департамент фінансової стабільності входить до блоку "Монетарна стабільність", що підпорядковується заступнику Голови Національного банку Сергію Ніколайчуку за вертикаллю підпорядкування.

Довідково

Первін Дадашова приєдналася до команди Національного банку у липні 2017 року. За цей час пройшла шлях від провідного економіста до начальника відділу макрострес-тестування та розроблення модельного інструментарію Департаменту фінансової стабільності, а згодом стала начальником управління макропруденційної політики та досліджень цього департаменту (у 2019 році). З 17 вересня 2021 року вона виконувала обов’язки директора Департаменту фінансової стабільності.

До роботи в Національному банку працювала старшим викладачем Національного університету "Києво-Могилянська Академія" (з 2017 року).

Первін Дадашова закінчила Національний університет "Києво-Могилянська Академія" (магістр з фінансів), має науковий ступінь кандидата економічних наук, а також – доктора філософії (PhD) з фінансів.

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини