Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
До банку застосований захід впливу за порушення вимог щодо етичної поведінки

До банку застосований захід впливу за порушення вимог щодо етичної поведінки

Національний банк виявив факт порушення вимог законодавства щодо взаємодії з третьою особою під час врегулювання простроченої заборгованості з боку АТ "СЕНС БАНК" (ЄДРПОУ 23494714).

Йдеться про порушення вимог щодо етичної поведінки, встановлених Законом України "Про споживче кредитування", а також Положенням про вимоги до кредитодавця, нового кредитора, колекторської компанії та їхньої діяльності при здійсненні ними врегулювання простроченої заборгованості, затвердженим постановою Правління Національного банку України від 09 липня 2021 року № 79.

У зв’язку з цим Національний банк застосував до АТ "СЕНС БАНК" захід впливу у вигляді штрафу за порушення вимог щодо етичної поведінки в розмірі 102 тис. грн за встановленим третім фактом порушення протягом календарного року.

Таке рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності банків, нагляду (оверсайту) платіжних систем ухвалив 10 квітня 2023 року.

Нагадуємо, 27 березня 2023 року до АТ "СЕНС БАНК" вже були застосовані заходи впливу за порушення вимог щодо етичної поведінки стосовно двох установлених фактів порушень.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини