Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
До небанківської фінустанови застосовано захід впливу за несвоєчасне подання інформації

До небанківської фінустанови застосовано захід впливу за несвоєчасне подання інформації

Національний банк України, реалізуючи функцію захисту прав споживачів фінансових послуг, виявив з боку ТОВ “СПОЖИВЧИЙ ЦЕНТР” (ЄДРПОУ 37356833) факт порушення вимоги частини шостої статті 29 Закону України “Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг” (далі – Закон). Ця норма стосується зобов’язання учасників ринків небанківських фінансових послуг надавати на письмову вимогу Національного банку відповідну інформацію та копії документів.

 За несвоєчасне надання інформації Національний банк застосовує штрафну санкцію в розмірі від 100 до 2000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян відповідно до пункту 2 частини першої статті 41 Закону.

Отже, у зв’язку з виявленим фактом несвоєчасного надання інформації Національному банку протягом суттєвого періоду часу на запит з метою розгляду звернення споживача фінансових послуг на виконання Закону України “Про звернення громадян” до ТОВ “СПОЖИВЧИЙ ЦЕНТР” застосовано захід впливу у вигляді накладення мінімального штрафу в розмірі 1 700 грн – за перше таке встановлене порушення протягом календарного року.

Відповідне рішення ухвалене згідно з Постановою уповноваженої посадової особи Національного банку про накладення штрафної санкції за порушення закону від 22 липня 2022 року.

Довідково

ТОВ “СПОЖИВЧИЙ ЦЕНТР” продовжує здійснювати свою діяльність у період воєнного стану у відповідності до наявної ліцензії – надання коштів у позику, зокрема і на умовах фінансового кредиту.

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини