Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Фінансовій компанії анульовано ліцензію

Фінансовій компанії анульовано ліцензію

Національний банк України анулював ТОВ “ФК “ФІНСОЛЕ” (ЄДРПОУ 40546191) ліцензію на діяльність фінансової компанії з правом надання фінансових послуг: факторинг та надання коштів та банківських металів у кредит.

Таке рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив 03 червня 2024 року.

Національний банк у травні цього року вжив заходи для проведення планової інспекційної перевірки зазначеної фінансової компанії. У зв'язку з відсутністю протягом першого дня перевірки особи, уповноваженої представляти інтереси фінансової компанії, встановлено факт відмови ТОВ “ФК “ФІНСОЛЕ” у проведенні перевірки Національним банком.

Встановлення факту відмови фінансової компанії у проведенні перевірки Національним банком є підставою для застосування до фінансової компанії заходу впливу у вигляді анулювання ліцензії на діяльність фінансової компанії. Це визначено вимогами законодавства України, зокрема в пункті 13 частини першої статті 50 Закону України "Про фінансові послуги та фінансові компанії" та в підпункті 6 пункту 364 глави 48 розділу V Положення про застосування Національним банком України коригувальних заходів, заходів раннього втручання, заходів впливу у сфері державного регулювання діяльності на ринках небанківських фінансових послуг, затвердженого постановою Правління Національного банку України від 25 грудня 2023 року № 183.

Рішення про анулювання ліцензії набирає чинності з 04 червня 2024 року.

Також відповідно до пункту 366 глави 48 розділу V Положення про застосування Національним банком України коригувальних заходів, заходів раннього втручання, заходів впливу у сфері державного регулювання діяльності на ринках небанківських фінансових послуг, затвердженого постановою Правління Національного банку України від 25 грудня 2023 року № 183, ТОВ “ФК “ФІНСОЛЕ” виключено з Державного реєстру фінансових установ у зв’язку з анулюванням ліцензії на діяльність фінансової компанії.

Довідково

Відповідно до частини четвертої статті 50 Закону України "Про фінансові послуги та фінансові компанії" з дати, зазначеної в рішенні Національного банку про анулювання ліцензії, але не раніше наступного робочого дня після дня прийняття такого рішення, фінансова компанія не має права здійснювати діяльність з надання фінансових послуг (у тому числі укладати нові договори з надання відповідного виду фінансових послуг та / або продовжувати строк дії укладених договорів з надання таких фінансових послуг, та / або збільшувати розмір зобов’язань за укладеними договорами з надання таких фінансових послуг). Зобов’язання за раніше укладеними договорами про надання такої фінансової послуги виконуються сторонами в повному обсязі до моменту виконання договору.

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини