Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
МВФ виділяє Україні 1,4 млрд дол. США екстреного фінансування

МВФ виділяє Україні 1,4 млрд дол. США екстреного фінансування

Рада виконавчих директорів Міжнародного валютного фонду 09 березня 2022 року затвердила рішення виділити Україні додаткове фінансування на суму 1,4 млрл дол. США за програмою екстреної підтримки Rapid Financing Instrument (RFI).

Кошти, отримані за програмою RFI, допоможуть профінансувати першочергові витрати державного бюджету та підтримати платіжний баланс України.

"Ми вдячні Фонду за швидку реакцію на наше звернення та сподіваємося на якнайшвидше завершення усіх процедур, що пов’язані з надходженням коштів. Невідкладна підтримка міжнародних партнерів у такий складний для нашої країни час є надзвичайно важливою", – наголосив Голова Національного банку України Кирило Шевченко.

Довідково

Rapid Financing Instrument (RFI) надає можливість швидкого доступу до фінансової допомоги тим країнам, які стикнулися із терміновими потребами для збалансування платіжного балансу, зокрема внаслідок воєнних конфліктів.

Дизайн RFI розроблений для випадків, коли започаткування повноцінної програми економічних реформ є неможливим. Водночас держава-член МВФ, яка звертається за такою допомогою, повинна співпрацювати з Фондом для вирішення проблем з її платіжним балансом та мати загальний перелік заходів економічної та фінансової політики, які вона планує здійснювати з цією метою

 

Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини