Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Національний банк ухвалив рішення анулювати страховику всі ліцензії та  призначив тимчасову адміністрацію

Національний банк ухвалив рішення анулювати страховику всі ліцензії та призначив тимчасову адміністрацію

Національний банк України ухвалив рішення про застосування до ПРИВАТНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА “СТРАХОВА КОМПАНІЯ “САЛАМАНДРА” (ЄДРПОУ 21870998) (далі – ПРАТ “СК “САЛАМАНДРА”) заходу впливу у вигляді анулювання ліцензій.

Національний банк у жовтні – грудні 2023 року здійснив планову інспекційну перевірку зазначеної страхової компанії. За результатами інспектування встановлено факт здійснення ПРАТ “СК “САЛАМАНДРА” ризикової діяльності, що загрожує інтересам кредиторів та страхувальників, а саме формування страхових резервів у недостатньому розмірі (більше ніж на 10% від їх достатнього розміру, визначеного законодавством України) тричі протягом календарного року.

Зазначене рішення Національний банк України ухвалив відповідно до вимог пункту 8 частини першої статті 381 Закону України “Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг”, що діяв на момент вчинення порушення, зважаючи на встановлений факт здійснення ризикової діяльності за ознаками, зазначеними в пункті 6 розділу II Положення про анулювання ліцензії на провадження діяльності з надання фінансових послуг у період дії воєнного стану, затвердженого постановою Правління Національного банку України від 22 грудня 2022 року № 247, у редакції, чинній на час вчинення порушення. Аналогічна підстава для ухвалення рішення про анулювання ліцензії страховика визначена пунктом 5 частини другої статті 123 Закону України “Про страхування”.

Рішення про застосування заходу впливу набрало чинності 14 травня 2024 року.

Також на виконання вимог статей 57, 66 Закону України “Про страхування” у зв’язку із встановленням факту наявності у ПРАТ “СК “САЛАМАНДРА” зобов’язань за договорами страхування (перестрахування, співстрахування), одночасно з ухваленням рішення про анулювання страховику ліцензій Національний банк України 14 травня 2024 року ухвалив рішення про призначення тимчасової адміністрації в ПРАТ “СК “САЛАМАНДРА” та відсторонення органів управління ПРАТ “СК “САЛАМАНДРА” від управління компанією.

Після ухвалення цього рішення тимчасовий адміністратор має негайно приступити до виконання своїх обов’язків відповідно до статей 57–60 Закону України “Про страхування”.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини