Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Національний банк закликав міжнародні небанківські фінансові групи припинити свою діяльність на території рф та рб

Національний банк закликав міжнародні небанківські фінансові групи припинити свою діяльність на території рф та рб

Голова Національного банку України Кирило Шевченко закликав керівників міжнародних небанківських фінансових груп припинити будь-яку діяльність своїх дочірніх установ та філій на території рф та рб та долучитися до міжнародних заходів, спрямованих на зменшення можливості економіки агресорів фінансувати військові дії в Україні.

Будь-які фінансові операції з установами цих країн і як наслідок сплата податків до їх бюджету сприятимуть фінансуванню військових злочинів і терористичних актів проти мирного населення України, йдеться у зверненні за підписом Голови Національного банку.

Військові злочини, викриті у передмісті Києва, цілеспрямоване знищення цілих міст, неприхована пропаганда геноциду України – це докази недостатності санкцій, запроваджених проти рф та рб. З огляду на це надзвичайно важливо продовжувати посилювати тиск на агресорів для послаблення їх позицій.

Припинення небанківськими фінансовими групами своєї діяльності на ринках рф та рб сприятиме посиленню впливу вже чинних економічних санкцій світової спільноти.

«Одна з головних битв сьогодні відбувається на фінансовому фронті. Національний банк здійснює заходи, спрямовані на забезпечення стабільності фінансової системи України в умовах воєнного стану. Інше ключове завдання – посилити санкції та зовнішній тиск на економіку рф та рб для зменшення їх можливостей фінансувати війну в нашій країні», – наголосив Кирило Шевченко.

Нагадаємо, 22 березня 2022 року Національний банк України звернувся до міжнародних банківських груп із закликом припинити свою діяльність на ринку рф.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини