Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Одній небанківській фінансовій установі анульовано ліцензію, двом – змінено обсяг ліцензій

Одній небанківській фінансовій установі анульовано ліцензію, двом – змінено обсяг ліцензій

Національний банк України анулював ПТ “ЛОМБАРД “ФІНАНС” ЗА УЧАСТЮ ТОВ “ІТМ МАРКЕТ” ТА ТОВ “І-КОМПАНІ” (ЄДРПОУ 40104971) ліцензію на діяльність ломбарду з правом надання коштів та банківських металів у кредит у вигляді ломбардних кредитів на підставі власної заяви установи.

Також відповідно до пункту 826 глави 76 розділу ХІІ Положення про авторизацію надавачів фінансових послуг та умови здійснення ними діяльності з надання фінансових послуг, затвердженого постановою Правління Національного банку України від 29 грудня 2023 року № 199 (зі змінами), ПТ “ЛОМБАРД “ФІНАНС” ЗА УЧАСТЮ ТОВ “ІТМ МАРКЕТ” ТА ТОВ “І-КОМПАНІ” виключено з Державного реєстру фінансових установ у зв’язку з анулюванням ліцензії на діяльність ломбарду.

Крім того, на підставі власних заяв надано погодження зміни обсягу ліцензій на діяльність таких фінансових компаній:

  • ТОВ “НОВИЙ КОЛЕКТОР” (ЄДРПОУ 43170298);
  • ТОВ “ЛАВРІН ФІНАНС” (ЄДРПОУ 40369854).

Так, із ліцензії на діяльність фінансової компанії ТОВ “НОВИЙ КОЛЕКТОР” виключено фінансову послугу  – надання коштів та банківських металів у кредит. Після зміни обсягу ліцензій на діяльність фінансової компанії вона має право надавати фінансову послугу – факторинг.

З ліцензії на діяльність фінансової компанії ТОВ “ЛАВРІН ФІНАНС” виключено фінансову послугу – фінансовий лізинг. Тож установа має право надавати фінансові послуги – надання коштів та банківських металів у кредит та факторинг.

Такі рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив на засіданні 15 березня 2024 року.

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини