Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Рада директорів МВФ затвердила додаткове фінансування Україні

Рада директорів МВФ затвердила додаткове фінансування Україні

Рада виконавчих директорів Міжнародного валютного фонду 7 жовтня 2022 року затвердила додатковий транш Україні на суму 1,3 млрд дол. США.

Відповідний лист від української сторони із запитом на його отримання  надіслано Міжнародному валютному фонду 1 жовтня.

Новопризначений Голова Національного банку Андрій Пишний напередодні засідання поінформував директора-розпорядника МВФ Крісталіну Георгієву про свою підтримку усіх положень та зобов'язань, викладених у цьому листі, що був підписаний його попередником Кирилом Шевченком та Міністром фінансів України Сергієм Марченком.

Ці кошти надійдуть у межах розширеного інструменту екстреного фінансування Rapid Financing Instrument (RFI), яким передбачено надання додаткової антикризової допомоги країнам, які потерпають від суттєвого дефіциту платіжного балансу, викликаного глобальною продовольчою кризою.

"Ми вдячні Міжнародному валютному фонду за своєчасну підтримку сьогодні шляхом надання додаткового фінансування Україні обсягом 1,3 млрд дол. США, а також за допомогу на початку березня в обсязі 1,4 млрд дол. США. Також для України дуже важливо мати повноцінну програму розширеного фінансування від МВФ, і ми очікуємо на початок роботи над нею вже зараз", - прокоментував Голова Національного банку Андрій Пишний.

Довідково

Розширений інструмент екстреного фінансування Food Shock Window (FSW) передбачає надання додаткової антикризової допомоги в умовах суттєвого дефіциту платіжного балансу, викликаного гострою продовольчою кризою, стрімким зростанням ціни на імпорт продовольчих товарів та добрив, або кризою експорту зернових.

Доступ обмежується 50% квоти протягом 12 місяців – з 30 вересня 2022 року до 29 вересня 2023 року. Доступ в межах розширеного інструменту екстреного фінансування для подолання продовольчої кризи Food Shock Window (FSW) надаватиметься додатково до щорічних лімітів доступу за іншими інструментами.

Більше про Rapid Financing Instrument (RFI) – за посиланням,

Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини