Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Страховій компанії анульовано ліцензії через відмову в проведенні перевірки

Страховій компанії анульовано ліцензії через відмову в проведенні перевірки

Національний банк України застосував до страхової компанії ПрАТ "СК "СТРАХОВИЙ БУДИНОК" (ЄДРПОУ 23364325) захід впливу у вигляді відкликання (анулювання) всіх ліцензій на провадження діяльності із надання фінансових послуг у сфері страхування.

Таке рішення Правління Національного банку ухвалило на засіданні 30 грудня 2021 року.

Національний банк у листопаді цього року призначив позапланову інспекційну перевірку ПрАТ "СК "СТРАХОВИЙ БУДИНОК". Працівники Департаменту інспектування Національного банку встановили та зафіксували факт відмови в проведенні перевірки у звʼязку з недопуском уповноважених осіб регулятора до її здійснення та відсутністю протягом першого дня перевірки особи, уповноваженої представляти інтереси страховика. Це унеможливило здійснення перевірки ПрАТ "СК "СТРАХОВИЙ БУДИНОК" із визначених у розпорядчому акті Національного банку про проведення інспекційної перевірки питань.

Відмова небанківської фінансової установи в проведенні перевірки, зокрема через відсутність протягом першого дня перевірки особи, уповноваженої представляти інтереси небанківської фінансової установи на час проведення перевірки, є підставою для застосування заходу впливу у вигляді відкликання (анулювання) ліцензії на провадження діяльності з надання фінансових послуг. Це передбачено вимогами законодавства, зокрема статтею 381 Закону України "Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг".

Рішення про застосування заходу впливу набирає чинності з 31 грудня 2021 року.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини