Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Страховій компанії затверджено план відновлення фінансової стабільності

Страховій компанії затверджено план відновлення фінансової стабільності

Національний банк України за результатами позапланової інспекційної перевірки застосував до ПРИВАТНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА "УКРАЇНСЬКА АКЦІОНЕРНА СТРАХОВА КОМПАНІЯ АСКА" (ЄДРПОУ 13490997) захід впливу у вигляді затвердження плану відновлення фінансової стабільності.

Таке рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив на засіданні 28 січня 2022 року.

Нагадаємо, у жовтні минулого року Національний банк провів позапланову інспекційну перевірку ПрАТ "УАСК АСКА". Результати перевірки свідчать про порушення страховиком вимог законодавства про фінансові послуги. Зокрема, ПрАТ "УАСК АСКА" не має достатньо прийнятних активів для виконання страхових зобов’язань та необхідного обсягу активів для поглинання збитків, які можуть виникнути в подальшому. Крім того, страхова компанія не дотримується протягом тривалого часу обов’язкових вимог до платоспроможності. Це створює ризик неповного та несвоєчасного виконання зобов’язань за договорами страхування.

Результатом виконання затвердженого плану відновлення фінансової стабільності має стати приведення у відповідність діяльності ПрАТ "УАСК АСКА" до вимог законодавства, а саме обов’язкових вимог до платоспроможності, до 30 червня 2022 року. Водночас обов’язковою умовою успішного виконання плану ПрАТ "УАСК АСКА"  є своєчасні та в повному обсязі виплати страхового відшкодування за договорами страхування.

Затвердження плану відновлення фінансової стабільності не позбавляє фінансову установу від виконання своїх зобов’язань за договорами про надання фінансових послуг.

Рішення про застосування заходу впливу набирає чинності з 31 січня 2022 року.

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини