Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Суд підтвердив законність рішення про застосування дисциплінарного стягнення Радою НБУ

Суд підтвердив законність рішення про застосування дисциплінарного стягнення Радою НБУ

18 січня 2021 року Печерський районний суд міста Києва під час свого засідання відмовив Дмитру Сологубу у задоволенні позову до Національного банку про визнання незаконними та скасування рішень про застосування до нього Радою Національного банку дисциплінарних стягнень.

Всебічно розглянувши позов та врахувавши правову позицію Національного банку, суд дійшов висновку про відсутність підстав для задоволення позову Дмитра Сологуба.

Національний банк вважає таке рішення суду законним та обґрунтованим. Зі свого боку, Національний банк завжди діє виключно на підставі, у межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

Нагадаємо, що у грудні 2020 року Дмитро Сологуб звернувся до суду з позовом до Національного банку про визнання незаконними та скасування рішень про застосування до нього Радою Національного банку дисциплінарних стягнень.

Так, Рада Національного банку у жовтні 2020 року оголосила догану Дмитру Сологубу за порушення розпорядчих актів НБУ, Кодексу етики працівника НБУ, правил внутрішнього розпорядку для працівників НБУ, порушення вимог КЗпП України.

Національний банк вважає, що Рада Національного банку, як орган, який призначає на посаду заступників Голови Національного банку, має повноваження давати оцінку їхнім діям та  застосувати дисциплінарні стягнення до них у разі потреби. Це зумовлено нормами Кодексу законів про працю України та Закону України «Про Національний банк України».

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини