Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Триває уніфікація вимог до структури власності надавачів фінансових послуг

Триває уніфікація вимог до структури власності надавачів фінансових послуг

Національний банк зробив ще один крок в напрямі уніфікації вимог до структури власності надавачів фінансових послуг. Так, регулятор виключив із Положення про порядок видачі ліцензії на переказ коштів у національній валюті без відкриття рахунків окремі норми, які встановлювали вимоги до структури власності надавачів фінансової послуги з переказу коштів.

Відтепер заявники, які подають до Національного банку документи для отримання ліцензії на переказ коштів у національній валюті без відкриття рахунків, та небанківські установи, які вже мають таку ліцензію, під час розкриття своїх структур власності мають керуватися виключно нормами Положення про вимоги до структури власності надавачів фінансових послуг* (далі − Положення № 30).

Відповідні зміни передбачені постановою Правління Національного банку України від 09.06.2021 № 46 “Про затвердження Змін до Положення про порядок видачі ліцензії на переказ коштів у національній валюті без відкриття рахунків” (далі – Постанова № 46), що набирає чинності 15 червня 2021 року.

Заявникам, які подали до Національного банку пакети документів для отримання ліцензії на переказ коштів у національній валюті без відкриття рахунків, та щодо яких Національний банк на дату набрання чинності Постанови № 46 не прийняв рішення про видачу або відмову у видачі ліцензії, не потрібно подавати до Національного банку оновлені документи про їх структуру власності, складені згідно з нормами Положення № 30.

Нагадаємо, що Положення № 30 було розроблене Національним банком з метою встановлення єдиних (уніфікованих) вимог до структури власності надавачів усіх фінансових послуг, діяльність яких регулює Національний банк.

* Затверджене постановою Правління Національного банку України від 14 квітня 2021 року №30 "Про затвердження Положення про вимоги до структури власності надавачів фінансових послуг.

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини