Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Управління захисту критичної інфраструктури Національного банку очолив Роман Проскуровський

Управління захисту критичної інфраструктури Національного банку очолив Роман Проскуровський

Начальником Управління захисту критичної інфраструктури Національного банку України з 02 лютого 2024 року призначено Романа Проскуровського.

До сфери його відповідальності на цій посаді належатиме забезпечення формування та реалізації Національним банком державної політики у сфері захисту критичної інфраструктури. Зокрема, забезпечення виконання Національним банком завдань та функцій суб’єкта національної системи захисту критичної інфраструктури, секторального органу у сфері захисту критичної інфраструктури та оператора критичної інфраструктури відповідно до Закону України “Про критичну інфраструктуру”.

Нагадаємо, що у грудні минулого року Національний банк створив у своїй структурі Управління захисту критичної інфраструктури з метою посилення захисту критичної інфраструктури фінансового сектору.

Управління захисту критичної інфраструктури входить до блоку "Платіжні системи та грошовий обіг", керівництво яким за вертикаллю підпорядкування здійснює заступник Голови Національного банку Олексій Шабан.

«В умовах повномасштабної війни подальше забезпечення безперервної роботи об’єктів критичної інфраструктури фінансового сектору та їх ефективний захист від кіберзагроз буде одним з основних завдань для новопризначеного начальника Управління захисту критичної інфраструктури. Розраховую, що завдяки глибоким фаховим знанням та багаторічному досвіду Романа Проскуровського ми матимемо можливість ще ефективніше розвивати цей напрям діяльності Національного банку», – зазначив Олексій Шабан.

Довідково

Роман Проскуровський має вагомий досвід роботи у сфері захисту інформації, кібербезпеки, електронних довірчих поcлуг.

До переведення на посаду начальника Управління захисту критичної інфраструктури Роман Проскуровський майже вісім років працював заступником начальника управління – начальником відділу супроводження та впровадження систем управління ключами Національного банку та банківських систем Департаменту безпеки. Також він виконував функції заступника керівника Центру кіберзахисту Національного банку України, заступника керівника засвідчувального центру Національного банку України, керівника кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг «Акредитований центр сертифікації ключів Національного банку України».

До роботи в Національному банку упродовж 1997–2015 років служив у Збройних Силах України, органах безпеки та Державній службі спеціального зв’язку та захисту інформації України.

Роман Проскуровський закінчив Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут» (2002 рік, спеціаліст-інженер з безпеки інформації), Київський міжнародний університет (2007 рік, юрист), Національну академію державного управління при Президентові України (2019 рік, магістр з публічного управління та адміністрування).

З 2009 року має науковий ступінь кандидата технічних наук зі спеціальності "Системи захисту інформації", доцент кафедри застосування засобів криптографічного та технічного захисту інформації Інституту спеціального зв’язку та захисту інформації Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут».

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини