Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Упродовж двох місяців запрацює реєстр колекторських компаній – НБУ запустив спеціальну вебсторінку та нагадує учасникам ринку про важливість реєстрації

Упродовж двох місяців запрацює реєстр колекторських компаній – НБУ запустив спеціальну вебсторінку та нагадує учасникам ринку про важливість реєстрації

Сьогодні на вебсайті Національного банку запрацювала спеціальна вебсторінка, яка присвячена майбутній реєстрації колекторських компаній.

На вебсторінці зібрана довідкова інформація про умови допуску на ринок колекторських компаній після ухвалення нового закону, який набрав чинності 14 квітня та вступить у дію 14 липня 2021 року.

Відтак, усі колекторські компанії, щоб мати можливість надавати послуги із врегулювання боргів за споживчими кредитами, повинні зареєструватися у Реєстрі колекторських компаній Національного банку (далі – Реєстр).

Національний банк запустить Реєстр упродовж наступних двох місяців. Колекторські компанії матимуть час – з 14 липня до 13 серпня, щоб подати пакет документів на включення до Реєстру. Водночас фінансовим компаніям, які мають ліцензію на надання деяких фінансових послуг, а саме на факторинг чи кредитування, потрібно буде подати скорочений перелік документів. А юридичним особам без ліцензій – повний пакет документів.

Національний банк нагадує колекторським компаніям про важливість перевірити себе на відповідність вимогам до ділової репутації та структури власності ще до того, як подавати документи для реєстрації. Вебсторінка містить коротке пояснення цих важливих понять.

Важливо, що компаніям, які не зареєструються у Реєстрі, після 14 жовтня 2021 року буде заборонено здійснювати врегулювання простроченої заборгованості за споживчими кредитами на користь інших осіб. Договір кредитодавця із незареєстрованим колектором буде вважатися нікчемним.

Наведена на вебсторінці інформація є ознайомчою та може бути використана компаніями під час підготовки документів на реєстрацію.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини